Voor Yoga en Mindfullness hoef je geen zen-goeroe te zijn | Rosanne Haringhuizen

Toetsfestival PO Rosanne Haringhuizen

Een klas met ontspannen, gezellige en geconcentreerde leerlingen, wie wil dat nou niet? Yoga en mindfulness kan leerkrachten hierbij helpen. Met simpele en toegankelijke oefeningen en aandachtsspelletjes kun jij de sfeer en energie in de klas een positieve draai geven. En daar hoef je echt geen Yogi of Zengoeroe voor te zijn. De workshop Yoga & Mindfulness is praktisch van aard: je leert door te ervaren. De focus ligt op oefeningen die staand of zittend op een stoel uitgevoerd kunnen worden. Het geleerde is direct toepasbaar in de klas. En nee, er is geen ervaring of sportkleding vereist.

Over Rosanne

Na ruim 10 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, geeft Rosanne Haringhuizen nu al een aantal jaar met veel plezier mindfulness- en yogalessen, trainingen en workshops aan kinderen, tieners, ouders en docenten.

Als leerkracht op de basisschool heeft ze ervaren dat kinderen in deze prestatiemaatschappij snel (toets)stress hebben en zichzelf teveel vergelijken met anderen. Ook merkte ze dat kinderen door alle prikkels die zij gedurende de dag om zich heen hebben, minder goed weten hoe zij zich kunnen concentreren en ontspannen. Met MindfulYogaKids kiest Rosanne ervoor om met alle ervaringen die ze heeft opgedaan in het onderwijs, de mindfulness en yoga, daaraan veel aandacht te geven.