Het Nationale Toetscongres VO
Het Nationale Toetscongres VO

Het 5e Nationale Toetscongres VO – 16 november 2023

Op 16 november 2023 vindt alweer het vijfde Nationale Toetscongres plaats. In De Rijtuigenloods in Amersfoort brengen we spraakmakende wetenschappers, openhartige onderwijsprofessionals en eigenzinnige sprekers samen die het onderwerp toetsing vanuit verschillende invalshoeken belichten. 

Sta je ervoor open om jouw toetspraktijk kritisch onder de loep te nemen? Wil je structureel aan de slag met formatief evalueren en je collega’s hierin meekrijgen? Dan wil je het Nationale Toetscongres VO zeker niet missen. Naast een sterk, inhoudelijk programma zorgen we voor een flinke dosis inspiratie en de ruimte om te netwerken en vragen te stellen. Een fijne bonus: je gaat naar huis met toetstips die direct toepasbaar zijn!

Het congres is voor iedereen die werkzaam is in het voortgezet onderwijs of voortgezet speciaal onderwijs en meer aandacht wil voor doelgericht toetsen op school.

Bekijk een impressie van de vorige editie!

Samen meer zien

Het 5e Nationale Toetscongres VO heeft als thema ‘samen meer zien’. Wij geloven in toetsen om van te leren’, waarbij toetsing daadwerkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van een leerling én de docent helpt bij het afstemmen van het onderwijsaanbod. Door met elkaar te kijken naar alle kanten van ontwikkeling, zowel cognitief als sociaalemotioneel, krijg je inzicht in groei. Alleen samen zie je het complete beeld, daarom staat ookleren van elkaar tijdens dit congres centraal. 

Uitgelichte sprekers

Steffie van der Meijden

Sinds 2019 werkt Steffiein het gespecialiseerd onderwijs waar zij in 2021 de opleiding tot pedagogisch coach succesvol afrondde. Als omgangskundig docent werkt zij met passie voor innovatie en vooral met heel veel liefde voor de doelgroep.

Lees meer

Jim Jansen

Drs. Jim Jansen is journalist, publicist en hoofdredacteur van het populaire wetenschappelijke tijdschrift New Scientist NL en wetenschapsredacteur bij Het Parool.

Lees meer

Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is een toonaangevend wetenschapper en spreker op het gebied van leren en onderwijs met meer dan 400 wetenschappelijke artikelen, 14 boeken over leren, goed onderwijs en het ontwerpen daarvan.

Lees meer

Naast de hierboven uitgelichte sprekers staan er uiteraard nog veel meer interessante gasten op het programma. Benieuwd wie dat allemaal zijn? Nog even geduld, want het programma is nog volop in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier weer nieuwe namen.

Locatie

We verwelkomen je in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Een centraal gelegen locatie die tot de verbeelding spreekt. De locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en er is genoeg gratis parkeergelegenheid.

Het Nationale Toetscongres VO, Rijtuigenloods Amersfoort

Het Nationale Toetscongres VO, Rijtuigenloods Amersfoort

Reserveer je plek! 

Het congres is voor docenten en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs inzetbaar als studiedag en/of als onderdeel van het professionaliseringsbudget. Ticketprijs: €295,- (excl. btw).