Agenda

Agenda

Hier vind je alle congressen, beurzen en seminars die wij organiseren of waar je ons de komende tijd kunt ontmoeten. Zien we jou daar ook?

Aankomende congressen en seminars

MBO | Opfristraining TOA Taalassessor Nederlands

's-Hertogenbosch

Je hebt ervaring met het beoordelen en afnemen van productieve TOA taalexamens Nederlands, maar het is alweer een tijd geleden dat je een training hebt gevolgd. Hoe betrouwbaar is jouw beoordeling en weet je jouw persoonlijk beoordelaarsvalkuilen nog? Sparren met collega’s over de interpretatie van de beoordelingscriteria houd je scherp en zorgt ervoor dat de neuzen weer dezelfde kant opstaan.

IB-dag 2024

PO | IB-dag 2024

Ede

Op dinsdag 12 maart organiseert Instondo Congressen weer een Landelijke IB/KC-dag. Hét nationale congres voor IB & KC. Dit jaar met als thema werken aan schoolontwikkeling. 

MBO | Training TOA Taalassessor Startbekwaam PDCA Moderne Vreemde Talen (MVT)

's-Hertogenbosch

Je wilt een gecertificeerd taalassessor worden. Dan is het belangrijk dat je het proces van het examenbeleid kunt borgen.. Welke taken en verantwoordelijkheden horen daarbij? Wij gaan je daarin ondersteunen met deze training. Je raakt vertrouwd met het TOA Toetsplatform en TOA beoordelingsmodel. Op die manier vergroot je jouw beoordelaarsvaardigheden.

MBO | Training Anderstaligen beoordelen op 2F en 3F

's-Hertogenbosch

Het is van groot belang dat het beoordelen van taalexamens op een professionele en deskundige manier uitgevoerd wordt. Betrouwbaarheid en validiteit zijn hierin essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat de assessoren deskundig zijn én zo objectief mogelijk hun werk uitvoeren. Dit laatste aspect is in de afgelopen jaren wellicht nog lastiger geworden door de komst van vele NT2-examenkandidaten. Want hoe beoordelen we een student die Nederlands niet als moedertaal heeft? Moeten we deze studenten net zo ‘streng’ beoordelen? Of mogen we hier een zekere coulance toepassen?

PO | Het Nationale Kleutercongres 2024

Ede

Meld je aan voor Het Nationale Kleutercongres 2024 op woensdag 3 april: hét congres voor iedereen die werkt met kleuters. Dit jaar is het thema van het congres ‘De motor van ontwikkeling’.