Contact
IEP referentie scholen
IEP referentiescholen
Aanmelden IEP Eindtoets

IEP-referentiescholen

Wat vinden de IEP-scholen?

Inmiddels maakt ruim 1 op de 3 scholen de IEP Eindtoets. Ieder jaar vragen wij naar hun IEP-ervaringen. Het is voor ons uiteraard fijn om te zien dat leerlingen en scholen de IEP als prettig ervaren, maar het geeft ons ook altijd goede inzichten en tips om het ieder jaar nóg beter te doen.

De Pipegaal in Workum over de IEP Eindtoets

Bij basisschool De Pipegaal in Workum gebruiken ze IEP Eindtoets. Intern begeleider Jildou vertelt enthousiast over haar ervaringen: “Ik was gelijk al fan! De IEP Eindtoets sluit echt aan bij hoe wij in de dagelijkse praktijk met leerlingen omgaan.” Ze legt graag uit waarom.

IEP past heel goed bij hoe wij tegen toetsen en kinderen aan kijken
Jildou Loen De Pipegaal, Workum

De Regenboog in Den Haag over de IEP Eindtoets

Toen vier jaar geleden de eindtoets verplicht werd, koos basisschool de Regenboog voor de IEP Eindtoets. Ze pakten het keuzeproces grondig aan: alle drie beschikbare eindtoetsen werden onderzocht door de directie, het zorgteam én de leerlingen. “Uiteindelijk gaven de leerlingen de doorslag, die vonden de IEP het fijnst.” Nick Hoogelander, Hoofd leerlingzorg en kwaliteitszorg bij De Regenboog, vertelt waarom zij inmiddels al vier jaar de IEP Eindtoets gebruiken.

De kinderen hebben de doorslag gegeven: zij vonden de IEP Eindtoets het prettigst.
Nick Hoogelander De Regenboog, Den Haag

Benedictusschool in Heiloo over de IEP Eindtoets

Op de Benedictusschool in Heiloo hebben ze drie jaar geleden, na het bekijken van verschillende eindtoetsen, gekozen voor de IEP Eindtoets. Intern begeleider Eefje Pieterse is enthousiast: “Deze is een stuk vriendelijker.”

Vriendelijke toets en de uitslag komt goed overeen
Eefje Pieterse Benedictusschool, Heiloo

De Ploeg, Apeldoorn - IEP Eindtoets & LVS

Vanuit de stichting PCBO Apeldoorn werd de keuze gemaakt om met de IEP Advieswijzer en de IEP Eindtoets te gaan werken. Ook bij basisschool de Ploeg werken ze met de IEP. Annelies Smit, leerkracht groep 8, deelt haar ervaringen.

We ervaren geen druk bij de IEP, zowel voor de leerkracht als voor de leerling.
Annelies Smit De Ploeg, Apeldoorn
Referent IEP Eindtoets - Eén Op De Drie Scholen ET 350x350

Edese Schoolvereniging - IEP Eindtoets Engels

De Edese Schoolvereniging (ESV) is een vvto-school (vvto staat voor vroeg vreemdetalenonderwijs). Dit betekent dat de leerkrachten Engels geven vanaf groep 1 en maximaal 15 procent van de tijd in het Engels lesgeven. Het streven is om op deze manier een basis voor de Engelse taalvaardigheid te leggen, zodat de leerlingen goed voorbereid zijn op de internationale samenleving. Veronica Herkendaal, bovenbouwcoördinator Engels en leerkracht van groep 8 op de ESV over haar ervaring met de IEP Eindtoets Engels.

Door het adaptieve karakter van de IEP Eindtoets Engels maakt iedere leerling de toets op zijn eigen niveau
Veronica Herkendaal Edese schoolvereniging, Ede