Contact
TOA Nieuwe Rekeneisen
TOA Nieuwe Rekeneisen

Klaar voor de nieuwe rekeneisen met TOA

Rekenen is voor mbo-studenten ontzettend belangrijk. In het dagelijks leven nu en in de beroepspraktijk later. Daarom gelden vanaf augustus 2022 nieuwe rekeneisen die passen bij elk niveau en veel beter aansluiten op de belevingswereld van de student. Een hele stap voorwaarts voor zowel rekendocenten als mbo-leerlingen. Wij staan klaar om jouw school hierin te ondersteunen van A tot Z: op TOA kun je rekenen!

 

  • Vernieuwd toetsaanbod
  • Complete evaluatieroute
  • Samenwerking met rekendocenten

Er gaat heel wat veranderen...

Een rekenrevolutie. Dat is hoe sommige onderwijsspecialisten de introductie van de nieuwe rekeneisen noemen. En terecht, want er gaat veel veranderen. Zowel lesmethodes als de toetsing en examineringOok verdwijnt het centrale examen en komt daarvoor in de plek het instellingsexamen. Dat betekent meer keuzevrijheid voor jouw school om toetsen zelf te kiezen. Wij begrijpen dat dit allemaal best een beetje spannend is. En daarom ondersteunen we jou optimaal met TOA.

Een ware rekenrevolutie!
Else Simons, Rekenexpert

Voorbeeld van een nieuwe rekenopgave

De nieuwe rekenopgaven sluiten beter aan op de belevingswereld van studenten, bijvoorbeeld:

Over 5 maanden ga je op vakantie. Daarvoor wil je elke maand € 250,- sparen. Je verdient met jouw bijbaan € 9,45 netto per uur. Hoeveel uur moet je werken om je reis te betalen?

Logo TOA - Bureau ICE

Kijkje in onze keuken

Tijd voor actie! Wij zijn druk bezig met de implementatie van de nieuwe rekeneisen en de introductie van een evaluatieroute voor studenten (een voorproefje zie je hieronder). Benieuwd? Projectleiders Jorien en Peter praten je helemaal bij.

 

TOA NRE Peter Jorien

Weten waar je staat met de evaluatieroute

Hoe weet je straks wat het niveau is van de student? En hoe meet je de voortgang? Op deze vragen krijg je antwoord met onze nieuwe evaluatieroute:

TOA NRE Evaluatieroute

We helpen je graag op weg

Op 1 augustus 2022 is het zover. Dan zijn de nieuwe rekeneisen in het mbo van kracht. Voor rekendocenten brengt dat de nodige vragen met zich mee. Tijdens deze afspraak gaan we met je in gesprek over hoe TOA hierbij kan helpen met een complete evaluatieroute: instaptoetsen, voortgangstoetsen en examens.

Blijf op de hoogte

Wil je helemaal niks missen rond de nieuwe rekeneisen en TOA? Meld je dan aan voor onze mailings.