Menu
JIJ! Plus toetscreatie-module
JIJ! Plus toetscreatie-module

Kennismaken met de JIJ! Plus toetscreatie-module

Vraag een gratis demo-account aan voor JIJ! Plus

Met de JIJ! Plus toetscreatie-module maak je zelf jouw eigen toetsvragen en stel je de toetsen samen die passen bij de leerdoelen van jouw lessen. Laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en gericht op samenwerking met jouw collega’s. Vanaf het nieuwe schooljaar kun je zelf je eigen toetsen maken en deze afnemen op papier. In de loop van 2025 toets je ook volledig digitaal via JIJ! Plus. Met JIJ! kun je ook methode-onafhankelijke toetsen afnemen voor een nul- of voortgangsmeting. Zo kun je straks eenvoudig en doelgericht toetsen via één JIJ!-platform.

Alvast een voorproefje? Bekijk hieronder de voorbeelden van functionaliteiten in JIJ! Plus. Wil je kennismaken? Vraag dan een gratis demo-account aan. We zorgen dat dit begin komend schooljaar voor je klaarstaat, zodat je rustig een kijkje kunt nemen. Je kunt zo kennismaken met de methode-onafhankelijke volgtoetsen van het JIJ! Leerlingvolgsysteem én de nieuwe toetscreatie-module.

Vraag maken

Via de toetscreatie-module maak je gemakkelijk je eigen vragen om je toets mee samen te stellen. Je hebt keuze uit diverse soorten vraagtypen. Dit maakt de toetscreatie-module geschikt voor het toetsen van ieder(e) vak en vaardigheid.

  • Maak je een vraag voor een rekentoets? Dan kies je bijvoorbeeld voor het vraagtype ‘getal’.
  • Maak je een vraag voor een taaltoets? Dan kies je bijvoorbeeld voor het vraagtype ‘woord’.

In de gebruiksvriendelijke editor maak je vervolgens je vraag op. Aan iedere vraag kun je ook een bron toevoegen, zoals een afbeelding of ondersteunende tekst.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Extra mogelijkheden voor papieren wiskundetoetsen

Voor wiskundetoetsen biedt de toetscreatie-module veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ruitjespapier toevoegen en formules invoegen.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Redactionele feedback

De toetscreatie-module in JIJ! Plus is gericht op samenwerking met jouw collega’s. Je geeft dan ook gemakkelijk feedback op elkaars toetsvragen.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Leerdoelen/onderwerpen als label

Label je eigen toetsvragen eenvoudig met leerdoelen, onderwerpen en/of taxonomieën. Taxonomieën hebben wij al voor je toegevoegd. Leerdoelen en onderwerpen voeg je als school zelf toe naar eigen wens. Het verbinden van een leerdoel als label aan een toetsvraag helpt je doelgericht te toetsen. Ook helpen labels straks bij het analyseren van de leerlingresultaten van je eigen toetsen in JIJ! Plus. Analyse hiervan wordt mogelijk in de loop van 2025 als je ook digitaal kunt toetsen via JIJ! Plus.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

 

Vraag een demo-account voor JIJ! Plus aan

In het nieuwe schooljaar rustig een kijkje in de nieuwe JIJ! Plus toetscreatie-module? Vraag hieronder een gratis demo-account aan en dan zorgen wij dat het begin komend schooljaar voor je klaarstaat. Let op: gebruik bij je aanvraag een school-mailadres.