Over ons

Waarom we doen wat we doen

Ieder mens verdient een eerlijke kans om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, onafhankelijk van afkomst en omgeving. Zodat je kunt worden wie je bent. En wij zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van kennis en talent het best tot stand komt in een veilig leerklimaat zonder afrekencultuur. Bureau ICE wil eerlijk inzicht geven in ieders ontwikkeling van kennis en talent. Daarom maken wij producten en diensten die deze visie ondersteunen.

Worden wie je bent door inzicht in ontwikkeling
Onze toetsen en examens laten zien wat je kunt. Ze geven een eerlijke kans op een waardevol diploma, maar zijn ook een persoonlijk en stimulerend vertrekpunt voor verdere groei. Door onze kijk op ontplooiing worden verrassende talenten ook op papier zichtbaar. Talenten die aansluiten bij de steeds veranderende arbeidsmarkt en een leven lang leren. Een mens is meer dan taal en rekenen, en de wereld heeft meer nodig. Daarom weten wij de talenten van hoofd, hart en handen naar boven te halen. Met onze eigenzinnige visie op groei en ontwikkeling geloven we in een veilige en betrokken omgeving waar het testen en toetsen van mensen nauw aansluit bij hun leef- en belevingswereld. Toetsen mogen dus, naast valide en betrouwbaar, ook leuk zijn.

Praktisch uitvoerbaar advies, toegankelijke trainingen
Maar goed toetsen begint met een heldere visie op toetsbeleid. Daarom geven we voor alle onderwijsgevers die de kwaliteit van hun toetsing (en daarmee onderwijs) omhoog willen brengen, praktisch uitvoerbaar advies en toegankelijke trainingen.  Zodat niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten en andere collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen. Bureau ICE is daarmee een gewild kennis- en expertisecentrum als het gaat om toetsing en examinering.

Innovatief en samenwerkend
We zijn vooruitstrevend op het gebied van toetsen en trainingen. We zoeken altijd naar mogelijkheden om het anders, en beter, te doen. Uiteraard met kwaliteit aan de basis, maar met een nieuwsgierige blik voor nieuwe mogelijkheden. We doen dit met veel plezier, energie en een open mind. En zelfs met 30 jaar ervaring, staan we nog steeds nieuwsgierig en leergierig in ons werk: we staan open voor nieuwe ontwikkelingen, springen flexibel in op veranderingen en laten ons graag uitdagen. We gaan duurzame samenwerkingsverbanden aan met partijen die dezelfde bezieling hebben als wij voor onderwijs en het laten ontwikkelen van talenten. Als gedreven partner ontwikkelen en co-creëren we producten en diensten voor het onderwijs, de overheid en andere stakeholders.

Certificering

Om de kwaliteit van Bureau ICE te borgen en continue te verbeteren is Bureau ICE met haar merken IEP, JIJ!, TOA en NT2 onlangs weer gecertificeerd met ISO 9001 door de onafhankelijke instelling Eik Certificering. Daarnaast heeft Bureau ICE onlangs het ISO 27001 certificaat behaald middels een onafhankelijke audit door TÜV Nederland.

Bureau ICE ISO Gecertificeerd Kwaliteit

Geschiedenis van Bureau ICE

Bureau ICE bestaat al zo’n 30 jaar en is dankzij die ervaring expert op het gebied van ontwikkeling, toetsing, onderwijs en waardevol leren. We begonnen ooit als een start-up in een klein plaatsje in de Betuwe om nieuwe Nederlanders een eerlijke kans te geven op integratie in Nederland. Dit deden we door gedegen toetsen te ontwikkelen voor het staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2). Vervolgens mochten we ons ook bezig houden met de ontwikkeling van het inburgeringsexamen, een mooie en intensieve samenwerking met de overheid die we tot op de dag van vandaag koesteren.

Werken bij Bureau ICE

Bureau ICE is een organisatie met 80 enorm enthousiaste en gedreven medewerkers. Dagelijks zetten wij ons ervoor in het onderwijs te verbeteren te inspireren en te prikkelen. Bekijk onderstaand onze vacatures. Bekijk ons privacy policy statement

Vacatures

Content Marketeer

36 uur Bekijk vacature

Medewerker Realisatie Toetsen en Examens

32 - 36 uur Bekijk vacature

Medewerker financiële – projectadministratie

32 - 36 uur Bekijk vacature

Ervaren toetsdeskundige NT2

32 - 36 uur Bekijk vacature