Een ochtend filosoferen over toetsbeleid

Jesus de la Torre y Rivas - JIJ! dag presentatie

Op 17 april jongstleden bezochten klanten van Bureau ICE het kantoor voor een inspirerende JIJ!-dag. Michael van Baekel van Bureau ICE: “We zijn heel blij dat klanten de tijd nemen om af te reizen naar Culemborg. Tijdens de JIJ!-dag kunnen we even goed met elkaar in gesprek gaan.” Naast de adviseurs en trainers voor het voortgezet onderwijs, waren ook de softwareontwikkelaars van het JIJ!-platform aanwezig. Zij noteerden alle opmerkingen en wensen van klanten en vertaalden deze naar verbeteringen van het platform. Zo ontwikkelt Bureau ICE haar leerlingvolgsysteem in nauwe samenwerking met de markt telkens verder.

 

Filosofie van toetsbeleid

Boris Berlijn van het Ashram College in Alpen a/d Rijn heeft een inspirerende ochtend beleefd: “Ik vond het vanochtend heel erg leuk en heel informatief. Ik dacht dat het heel technisch zou worden over software, maar het ging over de filosofie van het toetsbeleid, supergaaf!”

Clementine Lentink van het Jac. P. Thijsse College deelt zijn enthousiasme. Zij is zeer te spreken over de bijeenkomst: “Ook het uitwisselen met collega’s van andere scholen geeft je heel veel extra’s mee. Ik heb aardig wat geleerd en veel informatie gekregen.”

 

Een kritische blik

Mylène Court vertelt in onderstaand filmpje hoe zij een veel kritischer blik kreeg omtrent haar eigen toetsbeleid: “Ik heb dus al een toetsbeleid, maar ik merkte dat er toch nog wel een aantal dingen in ontbraken, en die kan ik aanvullen.”

 

Meld je hier vast aan voor de volgende JIJ!-dag

Deze vooraanmelding verplicht je tot niets, maar zorgt ervoor dat we je tijdig informeren als we een nieuwe JIJ!-dag organiseren.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Zelf aan de slag met JIJ! Toetsing & Training?

JIJ! biedt een leerlingvolgsysteem voor het voortgezet onderwijs en bevat ruim 500 toetsen en examens voor taal, rekenen en andere vakken. De toetsen worden digitaal afgenomen, voor een groot deel automatisch nagekeken en de resultaten worden direct opgeslagen in het administratiesysteem. Met het leerlingvolgsysteem van JIJ! weet je zeker dat je leerlingen valide en betrouwbare toetsen en examens maken en dat de kwaliteit geborgd is. De methode-onafhankelijke toetsen zijn ontwikkeld op basis van landelijk vastgestelde kaders en zijn daarmee voorspellend voor het centraal schriftelijk examen. Als je meer wilt weten over JIJ! Toetsing & Training dan kun je contact opnemen via dit formulier.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *