Menu
IEP Cadeau
IEP Cadeau

IEP cadeau

Met een cadeautje kun je iemand echt blij maken. Ons in ieder geval wel! Jaarlijks mogen wij ook weer nieuwe IEP’ers ontvangen, dat is voor ons steeds weer een cadeautje.

Maar we zijn ook blij met onze vaste IEP’ers. We hebben daarom op deze pagina cadeautjes voor je klaarstaan. Hier kun je een cadeautje uitkiezen voor een collega-school of juist voor jullie eigen school of voor je leerlingen. Zo kun jij de IEP aan iemand cadeau doen of je kiest iets wat je zelf kunt gebruiken. We vullen dit tussendoor aan.

IEP Cadeau

Koningsdagknutsel

Knutsel samen met de leerlingen een Koningsdagkroon. Wij hebben een stappenplan voor je. Tip: iedereen een kroon op tijdens de Koningsspelen?

Paasknutsel

Kom alvast in de paassfeer met deze paasfiguurtjes. Je maakt ze zelf met je eigen vingerafdrukken!

Print het juiste werkvel uit (leerjaar 1 t/m 5 of leerjaar 6 t/m 8) en ga aan de slag!

IEP cadeau - Pasen

Rendierhanger voor in de kerstboom

Wat heb je nodig?
IJsstokjes, Plakkaatverf, Wiebeloogjes, Pompon, Rood lint

  1. Verf de ijsstokjes met bruine verf. Heb je geen bruin, meng dan rood met groen. Laat de verf goed drogen.
  2. Lijm twee ijsstokjes in een V-vorm en lijm het derde stokje dwars erop.
  3. Lijm de oogjes en de neus (pompon) op de ijsstokjes.
  4. Maak een lusje van het rode lint en plak dit aan de achterkant van het rendiertje.
  5. Geef ‘m een mooi plekje in je kerstboom!

Dit ben ik-kaart

Elkaar goed leren kennen is natuurlijk heel belangrijk. Je doet dat op een leuke en eenvoudige manier met de Dit ben ik-kaart. Leerlingen vullen in waar ze blij van worden, anderen mee kunnen helpen en wat ze nog willen leren. Ontdek elkaar!

Dit ben ik-kaart

Kennismakingsspelletjes om de klas te leren kennen

Het nieuwe schooljaar gaat weer van start en dat betekent ook weer nieuwe mensen en nieuwe gezichten. Met deze kennismakingsspelletjes leer je elkaar heel goed kennen.

Maak samen een afscheidsboek

Wat is de beste manier om alle herinneringen van de afgelopen jaren vast te houden? Opschrijven! In dit afscheidsboek kan iedereen individueel zijn of haar herinneringen kwijt. Met input van iedereen ontstaat er een mooi afscheidsboek waarin je jaren later nog eens in kan bladeren om te lezen hoe het toen was.

IEP afscheidsboek groep 8

Aan de slag met deze doe-dobbel

Je kan je leerlingen nog deze doe-dobbel meegeven voor de vakantie; een zelf te vouwen dobbelsteen met allerlei grappige activiteiten voor de vakantie. We hebben varianten voor drie leeftijdscategorieën gemaakt. Dobbel-ze!

Complimentendobbelsteen

Een complimentje is niet alleen leuk om te krijgen, het is ook heel leuk om een compliment te geven. Met deze complimentendobbelsteen helpen we de leerlingen alvast op weg.

Print de dobbelsteen uit en ga aan de slag!

Complimentendobbelsteen, complimentendag

Schrijf jouw eigen verhaal

De Kinderboekenweek is aangebroken! Met dit invulverhaal kunnen leerlingen hun eigen versie van dit gi-ga-groene avontuur vertellen én een bIEP-tas winnen.

Je kunt het verhaal zowel op papier als digitaal laten invullen door de leerlingen.

Invulverhaal

Mijn leraar is de liefste!

Op dag van de leraar zetten we alle leraren, docenten en onderwijzers een keer extra in het zonnetje. Op dit tegeltje kunnen de leerlingen een lieve, grappige of leuke boodschap schrijven voor hun leraar.

Download de tegel, print en vul in en vergeet ze niet allemaal aan elkaar te plakken!

Dag van de leraar

De IEP kalender voor in jouw klas!

Iedere dag een beetje IEP voor jou en je leerlingen. Met de IEPspiratie jaarkalender vergeet je belangrijk momenten voor jouw leerlingen nooit meer én heb je een maandelijkse dosis inspiratie bij de hand.

Download en print de kalender voor dit schooljaar nu!

Verras iemand met Vaderdag

Met dit coole ijsje verras jij zeker weten iemand op Vaderdag. Laat alle creativiteit los en maak er je mooiste knutsel-, knip- en kleurwerk van. Voor alle vaders, maar ook voor alle anderen die jij graag wilt verrassen op deze dag.

Maak een gedicht met de klas

20 mei was de verjaardag van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Deze dag is uitgeroepen tot jaarlijkse Annie M.G. Schmidtdag. Om haar verjaardag te vieren en al onze creativiteit los te laten gaan we samen dichten! Iedereen draagt bij en als het gedicht af is kan je zelfs nog een illustratie bij het gedicht maken.

Verras iemand met Moederdag

Op 8 mei is het Moederdag. Op deze dag delen wij graag de liefde met iedereen. Vouw daarom dit hartje voor iemand die je liefhebt en schrijf er een mooie boodschap op. Bonus: Je kan dit sjabloon het hele jaar door gebruiken om hartjes te vouwen!

IEP Cultuurkaart

Op 21 februari is het Internationale Moedertaaldag! Heb je kinderen in de klas met verschillende culturele achtergronden? Leer elkaar dan eens wat simpele woordjes uit die taal of bespreek tradities van die cultuur. Maak zo van iedere cultuur een mooie cultuurkaart. 💬 Ook leuk om op een andere dag te doen!

IEP Emotiedagboek

Woorden geven aan je gevoelens, dat is een waardevolle vaardigheid die bijdraagt aan de emotionele ontwikkeling. We hebben een emotiedagboek ontwikkeld dat kinderen op een laagdrempelige en luchtige manier stimuleert om hun gevoelens te uiten en gedachten op papier te zetten (tekenen mag ook!). Fijn om (eventueel samen) in te vullen aan het einde van de dag, om zo de dag af te ronden.

Beroepen Boekenlegger

Met IEP doen we ons best de individuele talenten van het kind in beeld te brengen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Ga in jouw klas aan de slag met de leuke boekenlegger en vier de 67ste Kinderboekenweek!

Gratis informatiepakket mét voorbeeldboekje voor jou of voor een collega-school

Wil jij een gratis voorbeeldboekje en andere informatie ontvangen van de IEP Eindtoets en het IEP Leerlingvolgsysteem? Óf wil jij juist een collega-school de IEP cadeau doen? Bestel dan hier een gratis informatiepakketje.

IEP Eindtoets voorbeeldboekje

Complimentenkaart

Een complimentje is leuk om te krijgen én leerzaam om te geven. Download de IEP-complimentenkaart en ga met de klas aan de slag met het geven en ontvangen van complimenten.

IEP complimentenkaart

Creatief vermogen - groep 5 & 6

Een kind is meer dan taal en rekenen! Dit is de visie van IEP. Met de opdracht Archeoloog van de toekomst willen we jou als leerkracht in staat stellen om ook aan een vaardigheid als Creatief vermogen te kunnen werken in de huidige situatie. Op deze pagina vind je de opdracht Archeoloog van de toekomst en bijbehorend audiomateriaal voor jouw leerlingen.

Creatief vermogen - groep 7 & 8

Een kind is meer dan taal en rekenen! Dit is de visie van IEP. Met de opdracht Bezoek! willen we jou als leerkracht in staat stellen om ook aan een vaardigheid als Creatief vermogen te kunnen werken in de huidige situatie. Op deze pagina vind je de opdracht Bezoek en bijbehorend audiomateriaal voor jouw leerlingen. Dit kan zo met een korte uitleg van jouzelf aan je leerlingen worden verstuurd.