Menu
IEP Leerlingvolgsysteem - IEP LVS
IEP Leerlingvolgsysteem - IEP LVS

Actie IB-dagen – Gratis IEP LVS met één groep

Leuk dat je bij de IEP-stand bent langs geweest!

Je hebt inmiddels vast al e.a. gehoord over het IEP Leerlingvolgsysteem, maar het wordt pas écht leuk als je het LVS ook kunt uitproberen. Het IEP LVS is er voor groep 3 t/m 8. Omdat jij bij ons op de IB-dag bent geweest, bieden wij jou en jouw leerlingen gratis IEP LVS voor één groep aan.

Benieuwd hoe de middenbouw leerlingen het IEP LVS ervaren? Kies dan voor groep 3, 4 of 5. Benieuwd hoe de referentieniveaus worden gemeten en weergegeven in het IEP LVS? Kies dan voor groep 6, 7 of 8. Wil je liever ook een VO-advies op basis van de IEP-toetsen? Kies dan voor groep 7 of 8.

Toetsen voor taalverzorging, lezen en rekenen

  • Optimaal digitaal: De toetsen zijn digitaal te maken op ieder device. Een groot voordeel hiervan is dat alle opdrachten audio-ondersteund zijn. Vooral voor leerlingen met ernstige leesproblemen of dyslexie is dit een pre. Voor alle leerjaren zijn de leesteksten ook beschikbaar als printbaar tekstboekje, zodat de leerlingen gewoon van papier kunnen lezen als ze dat fijner vinden. Voor groep 3 t/m 5 kun je ervoor kiezen om taalverzorging op papier te laten maken. 
  • Korte afnametijd: Per toets is de leerling ongeveer 60 minuten bezig; de toetsen bestaan uit twee delen van ieder ongeveer 30 minuten. Leerlingen kunnen tussendoor uitloggen en later weer verder gaan.
  • Uitgebreide resultaten: De toetsen worden direct automatisch nagekeken. Hierdoor krijg je als leerkracht per vaardigheid direct inzicht in het behaalde niveau (met ontwikkelscore), domeinscores (% goed) en de antwoorden die de leerling gegeven heeft (foutenanalyse).
  • Groep 7 en 8 – Berekend IEP-advies: Op basis van de drie vaardigheden wordt er, net als bij de eindtoets, een IEP-advies berekend. Dit advies kun je gebruiken als onderbouwing van jullie eigen voorlopig schooladvies.

Hart- en handeninstrumenten

Omdat een kind meer is dan taal en rekenen hebben we ook hart- en handeninstrumenten ontwikkeld. Met deze instrumenten krijgt een leerling inzicht in zijn leeraanpak, sociaal-emotionele ontwikkeling en creatief vermogen. De leerling krijgt bij ieder instrument steeds een stelling voorgelegd en geeft dan aan in welke mate hij vindt dat de stelling bij hem past. De vaardigheden die we meten, spelen een grote rol in de ontwikkeling van de leerling en bij het bepalen van een passend schooladvies. Daarom mag je ook van deze instrumenten gebruik maken.

  • Digitaal: Ook deze instrumenten zijn digitaal, zodat alle leerlingen de vragen kunnen maken met audio-ondersteuning.
  • Afnametijd: Per instrument is de leerling ongeveer 15-20 min bezig. Leerlingen kunnen tussendoor uitloggen en later weer verder gaan.
  • Resultaten: De resultaten van de instrumenten zijn direct beschikbaar. Je krijgt een spindiagram waarop het profiel van de leerling te zien is.

Talentenkaart

Na het maken van de taal- en rekentoetsen, en eventueel de hart- en handeninstrumenten, kan je voor iedere leerling een talentenkaart downloaden. Hierop worden de resultaten van de leerling weergegeven. Zo kun je zowel de leerling als ouders inzicht geven in wat de leerling allemaal al beheerst en waar nog ontwikkeling mogelijk is. Bekijk de talentenkaart hier.

Hulp met het IEP LVS

Ga je het IEP LVS met groep 7 uitproberen? Dan vind je hiernaast een instructievideo, speciaal voor deze groep.

Verder vind je alle informatie over het werken met het IEP LVS op Mijn IEP-kanaal. Hier vind je o.a. instructievideo’s, een handleiding en verschillende stappenplannen om de resultaten te analyseren.

Vraag het IEP LVS aan voor één groep