Contact
IEP trainingen
IEP referentiescholen
Terug naar Mijn IEP-kanaal

Info voor jou

IEP LVS

Op deze pagina vind je documenten die jou op weg helpen met het LVS. Mocht je nog vragen hebben of graag hulp willen met het IEP LVS, neem dan contact met ons op, we helpen je graag! We zijn bereikbaar via telefoonnummer 088 556 9800 of mail naar iep@bureau-ice.nl.

Op deze pagina vind je:

  • Snel op weg met het IEP LVS & toevoegen leerkrachtaccounts
  • Handreiking interpretatie resultaten
  • Nieuw in het IEP LVS
  • Resultaten koppelen met Leerlingadministratiesysteem
  • Handleiding Basispoort
  • Koppeling met Vensters PO
  • Plaatsingswijzer

Info voor de schoolbeheerder

Ben je de schoolbeheerder van het IEP LVS op jouw school? In de handleiding vind je alles wat je nodig hebt voor een goede start!

Snel op weg met het IEP LVS

Welke toetsen zijn er in het IEP LVS? Hoe zet je een toets klaar? Hoe beoordeel je een toets? Met de Snel op weg-handleiding en het webinar helpen we je snel op weg. Binnen een paar minuten kun je aan de slag.

Hoe krijg ik een account voor mij en mijn collega’s?

Schoolbeheerders maken een account aan voor jou en je collega’s binnen jullie school. In de handleiding leggen we uit hoe een schoolbeheerder in enkele stappen accounts voor leerkrachten toe kan voegen in het IEP LVS.

7 tips voor ontspannen toetsen

Handreikingen interpretatie resultaten

Je leerlingen hebben allemaal individueel toetsen gemaakt; het IEP LVS staat vol resultaten, maar nu? Hoe moet je de resultaten interpreteren en wat zijn je vervolgstappen? Dit document is een handreiking om je bij deze punten te helpen.

Heb je je leerlingen in de tweede periode weer een toets laten maken? Dan heb je nog meer informatie over de resultaten. Zo zie je in de bovenbouw een voortgangsgrafiek en een leergroeimeter. In de onderbouw krijg je nog een percentage als resultaat, hoe moet je dit interpreten? De handreiking voor periode 2 helpt je hier verder mee.

Leeswijzer talentenkaart
Welke resultaten staan er nu op de talentenkaart en wat leg je aan de leerling uit? Je vindt de toelichting in de leeswijzer.

Er is ook een leeswijzer voor ouders, zodat je hen kan uitleggen welke resultaten er op de talentenkaart van hun kind staan. De leeswijzer voor ouders vind je bij de informatie voor ouders.

Wat is er nieuw in het IEP LVS?

We zijn altijd bezig om het IEP Leerlingvolgsysteem verder uit te breiden en verbeteringen door te voeren met behulp van jullie feedback. Daarom laten wij je graag zien wat er nieuw is in het IEP LVS, welke verbeteringen we hebben doorgevoerd in de afgelopen periode en welke verbeteringen er nog aan komen. Klik hieronder op de knop om te zien wat er nieuw is!

IEP LVS

Resultaten koppelen met Leerlingadministratiesysteem

Maakt je school gebruik van ParnasSys, SchoolOAS of Esis? Dan is het mogelijk om de resultaten van het IEP LVS te koppelen met je LAS. Met deze koppeling verzamel en bewaar je alle gegevens van de leerlingen op één plek. In de handleiding lees je hoe je de resultaten kan koppelen.

Basispoort

Koppeling Basispoort
Om te zorgen dat de leerlingen kunnen inloggen via Basispoort is het belangrijk dat de koppeling tussen IEP LVS en Basispoort aan staat. In de handleiding hieronder vind je hoe je dat moet doen.

Basispoort op tablet/chromebook/etc.
Basispoort biedt verschillende handleidingen aan, bijvoorbeeld over hoe je een bookmark kunt toevoegen op een chromebook. Deze handleidingen zijn te vinden op de website van Basispoort.

Voorkom inloggen vanuit huis
Het is voor leerlingen niet meer mogelijk om vanuit huis in te loggen, zodat leerlingen niet thuis verder kunnen werken aan een toets. Om goed gebruik te kunnen maken van het IEP LVS op school is het belangrijk dat in Basispoort de IP adressen worden toegevoegd van de locaties waarop jullie toetsen.

Vragenlijst Leerlingtevredenheid Vensters

De vragenlijst Leerlingevredenheid van Vensters kan afgenomen worden vanuit het IEP LVS. Met deze vragenlijst heb je in combinatie met de toetsen Creatief Vermogen, Leeraanpak en Sociaal-emotionele ontwikkeling een compleet overzicht van elke leerling op hoofd, hart en handen in het IEP LVS. Daarbij voldoe je met deze vragenlijst aan de wettelijke verplichting om de sociale veiligheid en welbevinden in kaart te brengen.

Wil je weten hoe dit werkt? Klik dan hieronder op de handleiding.

Plaatsingswijzer

De resultaten van het IEP LVS zijn terug te vinden in de Plaatsingswijzer. De Plaatsingswijzer is een systematiek waarbij de meerjarige taal- en rekenontwikkeling van de leerling, zoals die zichtbaar is in jullie IEP LVS, centraal staat bij de advisering in groep 8 en de plaatsing in klas 1. Het is een hulpmiddel bij het bepalen van het schooladvies. Een kind is echter meer dan taal en rekenen. Lees meer!