Menu
TOA toetsing en training
TOA toetsing en training

Verbeteringen – 23 december 2020

Aanpassingen

Op woensdag 23 december, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Aanpassingen

Toetsmomenten

Op het tabblad ‘Toetsmomenten’, te vinden in het ‘Toetsbeheer’, konden veel acties uitgevoerd worden, namelijk het oormerken als examen, het invoeren van het toets- en examenplan en het blokkeren van toetsen. Hierdoor werd deze pagina als onduidelijk ervaren. Omdat er dusdanig veel acties op de pagina uitgevoerd konden worden, is de pagina opgesplitst in drie nieuwe pagina’s, namelijk ‘Toetslijst’, ‘Toetsplan’ en ‘Examenplan’.

Op de pagina ‘Toetslijst’ is het mogelijk om in één oogopslag te zien welke toetsen zijn gekenmerkt als examen of zijn geblokkeerd en op welk niveau dat gedaan is (door Bureau ICE, instellings- of afdelingsniveau). Door middel van de filtering kan een selectie van toetsen gemaakt worden. Om de toetsen als examen te oormerken of te blokkeren selecteer je de toets en geef je vervolgens de gewenste actie mee.

Op de pagina ‘Toetsplan’ of ‘Examenplan’ kan vervolgens het afnameschema worden ingevoerd of ingelezen. Er kan per Vak-Vaardigheid-Niveau gekozen worden voor een beschikbare toets. Tevens is het mogelijk om deze afnamemomenten te exporteren en importeren in .csv formaat of als schermafdruk in een PDF.

Voor gebruik van de webservice klaarzetten op Vak-Vaardigheid-Niveau en Afnamemoment maak je gebruik van de pagina’s Toets- en Examenplan om het afnamemoment te kunnen ingeven.

 

Examens

De examens schrijven Nederlands en Engels die afgelopen schooljaar gelekt zijn, zijn inhoudelijk gewijzigd en binnen Bureau ICE vastgesteld. Deze kunnen weer worden gebruikt. Het is wel nodig om ze in de instelling opnieuw door de examencommissie als examen vast te stellen. Het gaat om deze examens:

Nederlands Schrijven 3F IE – 005

Nederlands Schrijven 3F IE – 011

Engels Schrijven A2 IE – 002

Engels Schrijven A2 IE – 002 (E)

 

Nieuw op de nieuwspagina

De screencasts die de afgelopen jaren zijn gemaakt met uitleg over TOA zijn voortaan rechtstreeks vanaf de landingspagina in TOA te bekijken, door op de betreffende screencast te klikken.

Verbeter het TOA Toetsplatform samen met ons

We hebben veel plannen en ideeën voor het TOA Toetsplatform, denk aan verbeterde dashboards, beoordelaarsrapportages, het eventueel mogelijk maken van twee beoordelaars, en meer. Voor een aantal van deze onderwerpen hebben we input van jou als gebruiker hard nodig. Denk je graag mee en wil je jouw visie met ons te delen? We stellen per onderwerp een gebruikerspanel samen. Meld je aan via het formulier om panellid te worden.

TOA Logo