Menu

Verbeteringen – 7 september 2023

Op donderdag 7 september, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het TOA-toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Gerealiseerde verbeteringen

 

Wijzigen, archiveren en verwijderen van steekproeven

Een gebruiker met de rol Examenbureau, Examenbureaubeheerder, Afdelingsadmin of Instellingsadmin kan in TOA onder Examens > Steekproeven:

 • een of meer steekproeven verwijderen als het aantal beoordeelde steekproeven op 0 staat;
 • een of meer steekproeven archiveren als het aantal beoordeelde steekproeven op 0 of hoger staat;
 • een geselecteerde steekproef wijzigen (naam, aantal), waarbij het nieuwe aantal niet kleiner kan worden dan in de kolom beoordeeld;
 • een gearchiveerde steekproef activeren.

Uitgevoerde steekproeven ouder dan 6 maanden worden automatisch gearchiveerd en kunnen niet meer worden geactiveerd.

Filteren van steekproeven

Een gebruiker met de rol Examenbureau, Examenbureaubeheerder, Afdelingsadmin of Instellingsadmin kan in TOA onder Examens > Steekproeven de getoonde steekproeven filteren op:

 • Titel
 • Datum
 • Aangemaakt door
 • Status: actief of gearchiveerd

De Status is onderdeel van de lijstweergave van de steekproeven.

Steekproef instellen op aantal (in plaats van percentage) afnames

Een gebruiker met de rol Examenbureau, Examenbureaubeheerder, Afdelingsadmin of Instellingsadmin kan in TOA onder Examens > Steekproeven het aantal te beoordelen afnames van een examen instellen, in plaats van een percentage.

Het ingestelde aantal te beoordelen steekproeven wordt willekeurig gekozen uit de totale afnames voor het betreffende examen binnen de instelling.

Het aantal te beoordelen steekproeven kan niet groter zijn dan het totaal aantal afgenomen examens in de afname.

Optionele velden bij export van steekproef resultaat

Bij het maken van de export van een steekproefresultaat kan de rol Examenbureau, Examenbureaubeheerder, Afdelingsadmin, Instellingsadmin ervoor kiezen om per steekproef de volgende velden wel of niet op te nemen in het exportbestand:

 • gebruikersnaam van de kandidaat of groep
 • gebruikersnaam van de eerste assessor
 • gebruikersnaam van de steekproef assessor
 • afnamedatum van het examen

Nieuwe vormgeving voor vragenreeks in de toetsspeler

Er is een nieuwe vormgeving voor de weergave van:

 • nog niet beantwoorde vragen;
 • onderhanden vragen;
 • beantwoorde vragen.

TOA-toetsplatform weergave vragen

Nieuwe vormgeving voor automatisch beantwoorde vragen in beoordelingsweergave

Er is een nieuwe vormgeving voor de weergave van automatisch nagekeken vragen tijdens het beoordelen van NRE toetsen. Hierbij is onderscheid tussen vragen met:

 • geen punten;
 • deel van het totaal aantal toegekende punten;
 • maximum van toegekende punten.

TOA-toetsplatform weergave automatisch beantwoorde vragen

Toevoegen gebruikersvelden voor TOA niet-kandidaat gebruikers

Om analyses te kunnen doen over gebruikers (segmentatie) en targeten van gebruikers voor de communicatie zijn nieuwe velden aan gebruikers, op uitzondering van kandidaten. Dit zijn de meerkeuzeopties Vak en Sector. Bij het importeren en aanmaken via koppelpartners zijn deze velden niet verplicht.

Verzamelen gebruikersinformatie voor TOA niet-kandidaat gebruikers

Na inloggen krijgen niet-kandidaten die de velden Vak, Sector en/of Niveau nog niet ingevuld hebben een formulier te zien om dit in te vullen. Dit formulier kan gesloten worden om door te gaan naar TOA, maar verschijnt dan de volgende keer opnieuw na inloggen.

Bugfixes 

Spellingscontrole keurt woorden onterecht af

Uit klantmeldingen blijkt dat de TOA spellingscontrole veel woorden onterecht afkeurt en daarbij onjuiste suggesties geeft.

Dit is aangepast: de TOA spellingscontrole geeft geen suggesties meer voor fout gemarkeerde woorden.

TOA-toetsplatform bugfix spellingscontrole

Importeren van kandidaten faalt

Het handmatig importeren van kandidaten in TOA gaf een foutmelding. Dit is opgelost. Tot de release kan als tijdelijke workaround gebruik worden gemaakt van ‘automatisch importeren’ waarbij een .csv bestand wordt geüpload.

Cijfertoetsenbordje staat boven het invoerveld i.p.v. eronder

Het cijfertoetsenbordje in de toetsspeler stond boven het invoerveld. Het is logischer dat dit eronder staat en is daarom aangepast.

ERK niveaus niet zichtbaar in filter van Vaststellen examen

In het TOA onderdeel ‘Vaststellen examen’ waren in het filter bij ‘Kies niveau’ de F- en ERK niveaus weggevallen, alleen de NRE niveaus werden weergegeven. Met de geïmplementeerde oplossing kan weer worden gefilterd op F- en ERK niveaus.

Pauzeer knop ontbreekt bij diverse rollen

Gebruikers met de rol ‘helpdeskmedewerker’ kunnen toetsen en examens pauzeren, maar andere rollen kunnen dit niet. De Instellingsadmin, Afdelingsadmin en Examenbureaubeheerder rollen moeten ook de mogelijkheid hebben om examens te pauzeren. Toetsen kunnen nog steeds alleen door de helpdeskmedewerker gepauzeerd worden. Let op, deze pauzeer optie geldt alleen voor kandidaten die deze pauzeermogelijkheid als hulpmiddel hebben aanstaan.

Niet-verplicht maken velden gebruiker voor instellingsbeheerders

Onlangs zijn de velden Niveau, Vak en Sector toegevoegd en volgens acceptatiecriteria verplicht gemaakt. Maar als een instellingsbeheerder een gebruiker toevoegt moeten deze velden dus ook ingevuld worden, terwijl de bedoeling is dat gebruikers dit zelf invullen. Daarom zijn bij aanmaken of bewerken van een gebruiker deze velden niet meer verplicht zodat ze kunnen worden leeg gelaten.

TOA Logo