Menu
Training Voorbereiding inspectiebezoek
Training Voorbereiding inspectiebezoek

Voorbereiding Inspectiebezoek

Zenuwachtig voor de inspectie? Niet nodig!

Herken je dit? De onderwijsinspectie komt langs en iedereen wordt een beetje zenuwachtig. Welke zaken hebben we nog niet geregeld en welke vragen zal de inspectie gaan stellen? Wat is het verschil eigenlijk tussen de Wet op het onderwijstoezicht (WOT) en het Onderzoekskader? Geen nood, we helpen je door de brij van regelgeving en zorgen dat je goed bent voorbereid.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor bestuurders, managers, onderwijsteamleiders, examencommissies, administratieve ondersteuners bij examinering, assessoren en docenten.

Inhoud

Voorafgaand aan de bijeenkomst vul je een checklist in zodat de ICE-adviseur zicht krijgt op jouw situatie. Daarna bespreken we met elkaar dilemma’s en wat er in de laatste rapportage van de inspectie aan verbeterpunten staat. Op basis hiervan geeft de ICE-adviseur advies.

We starten de bijeenkomst met een blik op de laatste wijzigingen in de regelgeving, ‘Ruimte in regels’ en het nieuwe Onderzoekskader 2021 van de Inspectie van het Onderwijs. Het vertrekpunt is: waar sta je nu en waar moet of wil je naartoe? Welke zaken zijn geborgd en welke nog niet? Hierbij maken we gebruik van de door jou ingevulde checklist.

Resultaat

De ICE-adviseur zorgt ervoor dat je voorbereid bent op het gesprek met de onderwijsinspectie. Door met elkaar het gesprek te oefenen, gaan de interviews gemakkelijker. Tegelijkertijd word je gestimuleerd om de kwaliteit van de examencyclus kritisch te bekijken en te verbeteren.

Je ontvangt een Bewijs van Deelname: ‘Voorbereiding inspectiebezoek’.

Hoelang duurt de bijeenkomst?

De bijeenkomsten bestaan uit drie dagdelen van 3 uur. Afhankelijk van de gewenste verdieping kan het aantal bijeenkomsten worden uitgebreid.

Wanneer is de training?

De training wordt gegeven op:

  • Op dit moment staan er nog geen nieuwe data gepland. Neem contact met ons op bij eventuele vragen.

Maak je keuze van de datum bij de aanmelding voor de training. Op deze datum worden de eerste 2 dagdelen gegeven.  De planning van het derde dagdeel wordt afgestemd met de groep.

Meer informatie

  • Er kunnen 10 deelnemers per bijeenkomst meedoen
  • Op basis van het voorgesprek, de gewenste inhoud en de duur van het adviestraject sturen we je graag een offerte
  • Het is mogelijk om aanvullende sessies te volgen en (administratieve) examenprocessen LEAN in te richten
  • Wij adviseren om de vinger aan de pols te houden door jaarlijkse intervisie-bijeenkomsten met ons te organiseren

Geschikt voor

 

Volledig online X
Volledig op locatie V
Deels online X
Open inschrijving X

Neem contact op