Menu
Voorbereiding inspectiebezoek
Voorbereiding inspectiebezoek

Voorbereiding inspectiebezoek

Waarom deze training?

Herken je dit? Er is een bezoek van de onderwijsinspectie aangekondigd en iedereen binnen de examenorganisatie wordt een beetje zenuwachtig. Welke zaken hebben we nog niet geregeld en welke vragen zal de inspectie gaan stellen? Hoe pakken we onze voorbereiding op het inspectiebezoek aan? Waar moet ik mij binnen het onderzoekskader op richten en waar let ik binnen het examenproces op? Geen nood, we helpen je door de brij van regelgeving en zorgen dat je beslagen ten ijs komt.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is geschikt voor bestuurders, managers, onderwijsteamleiders, examencommissies, administratieve ondersteuners bij examinering, assessoren en docenten.

Dit ga je leren

Voorafgaand aan de bijeenkomst vul je een checklist in zodat de ICE-adviseur zicht krijgt op jouw situatie. Daarna bespreken we met elkaar dilemma’s en wat er in de laatste rapportage van de inspectie aan verbeterpunten staat. Op basis hiervan geeft de ICE-adviseur advies.

We starten de bijeenkomst met een blik op de laatste wijzigingen in de regelgeving, ‘Ruimte in regels’ en het nieuwe Onderzoekskader 2021 van de Inspectie van het Onderwijs. Het vertrekpunt is: waar sta je nu en waar moet of wil je naartoe? Welke zaken zijn geborgd en welke nog niet? Hierbij maken we gebruik van de door jou ingevulde checklist.

Dit levert het op

Je bent voorbereid op het gesprek met de onderwijsinspectie. Je hebt zicht op de do’s and dont’s en hebt meer vertrouwen om het gesprek met de onderwijsinspectie aan te gaan. Tegelijkertijd is er kritisch naar de kwaliteit van de examencyclus gekeken en hebben we verbeteracties met elkaar besproken.

Je ontvangt een bewijs van deelname: ‘Voorbereiding inspectiebezoek’.

Investering

Een overzicht van de investering voor deze training vind je hier.

Neem contact op