Oproep: Leerkrachten po en taaldocenten vo (Nederlands/Engels) op Bonaire, Saba of Sint Eustatius

LVS BES-toetsen NVT/Engels

Ben je leerkracht PO of taaldocent (Nederlands/Engels) VO op Bonaire, Saba of Sint Eustatius? Vind je het belangrijk dat leerlingen een passende toetsuitslag krijgen? Denk met ons mee! Je bent welkom bij het project LVS BES om een bijdrage te leveren aan de normering van de toetsen NVT en Engels.

Wat is de bedoeling?
De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het ontwikkelen van de toetsen NVT en Engels voor LVS BES. Per toets gaan we bepalen wat een leerling precies (wel en niet) moet kunnen om het gemeten niveau te behalen, dit heet standaardsetten. We gaan de toetsen standaardsetten volgens wetenschappelijk onderbouwde methodieken. Hiervoor zijn we benieuwd naar de mening van leerkrachten/taaldocenten, zoals jij.

 

Naar wie zijn wij op zoek?
We zoeken leerkrachten/docenten die lesgeven in het PO of VO op Bonaire, Saba of Sint Eustatius. Geef je nu geen les, maar deed je dit tot maximaal 2 jaar geleden wel? Dan is het ook mogelijk om mee te werken. Kennis van het ERK is geen vereiste, maar wel een pré.

 

Wat houdt het in?

Lezen/Luisteren

  1. Training ERK receptief (2 uur, plus ong. 1 uur huiswerk)
  2. Training standaardsetten receptief (2 uur, plus ong. 1 uur huiswerk)
  3. Sessie standaardsetten Lezen en Luisteren (3 uur)

 Spreken/Schrijven

  1. Training ERK productief (2 uur, plus ong. 1 uur huiswerk)
  2. Training standaardsetten productief (2 uur, plus ong. 1 uur huiswerk)
  3. Sessie standaardsetten Schrijven en Spreken (3 uur)

Alle sessies zullen online zijn en zullen ingepland worden na schooltijd van de BES-eilanden (en dus in de avonduren Nederlandse tijd i.v.m. het tijdsverschil met de BES-eilanden) tussen half september en eind november 2023.

Je bent onderdeel van een team, bestaande uit een voorzitter vanuit het LVS BES projectteam, 2 ERK-specialisten en 2 docenten.

De standaardsetting van de toetsen vindt plaats op verschillende ERK-niveaus: PreA1, A1, A2, en B1. Het is de bedoeling dat je aan het gehele proces voor één niveau kunt deelnemen. In totaal gaat het om ongeveer 18 uur werk voor één niveau. Mocht je kennis hebben van meerdere niveaus en ook voor meerdere niveaus mee willen doen, dan kan dat!

Later gaan we nog een aantal controles doen op de vastgestelde normering. Het zou heel fijn zijn als je daar ook aan mee wilt werken! Deze werkzaamheden gaan, naar verwachting, over 2 jaar plaatsvinden. Meedoen aan de controle is geen vereiste, wel een pré.

 

Wat krijg je ervoor terug?

  1. Je krijgt een kijkje in de keuken van de totstandkoming van de LVS BES-toetsen NVT en Engels.
  2. Je draagt bij aan betekenisvolle en deugdelijke toetsen.
  3. Je krijgt voor de standaardsetting een vergoeding van $600 (voorbereiding en deelname online bijeenkomsten per niveau, bij meerdere niveaus geldt een aangepaste vergoeding).

Meld je aan!

Aanmelden kan tot 26 juni a.s. via lvsbes@bureau-ice.nl. Geef duidelijk aan of het om NVT of Engels gaat en of je voorkeur voor een bepaald niveau hebt.

Graag ontvangen wij ook jouw CV, waaruit blijkt dat je lesgeeft of hebt gegeven op de BES-eilanden. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Carla Astridis via lvsbes@bureau-ice.nl of +31 (0)6 – 10 60 58 13.

Na ontvangst van jouw aanmelding zullen wij contact met je opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *