Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Resultaten inzien in JIJ! Leerlingportaal

Wat is het JIJ! Leerlingportaal?

Het JIJ! Leerlingportaal biedt toegang tot de digitale toetsomgeving die jullie leerlingen al gewend zijn als ze eerder een toets in JIJ! hebben gemaakt. Naast het maken van toetsen en zelfevaluaties, kunnen leerlingen nu ook hun eigen resultaten inzien. Dit kan op het moment dat de docent deze resultaten heeft ‘vrijgegeven’ voor die betreffende leerlingen. Door leerlingen de mogelijkheid te geven om hun resultaten in te zien, geef je ze meer eigenaarschap over hun resultaten.

Inloggen via Entree

Om leerlingen ingeplande toetsen te laten maken, kun je gewoon op de gebruikelijke manier blijven inloggen. Wil je leerlingen ook inzicht geven in hun resultaten? Dan is het noodzakelijk om in te loggen via de Entree Federatie-route van Kennisnet. Dit heeft te maken met beveiligen van de leerlinggegevens die je deelt via het Leerlingportaal. Bijkomend voordeel is dat dit voor veel leerlingen een bekende manier van inloggen is, omdat zij direct via een link in hun ELO (bv. Magister, Somtoday, etc.) in JIJ! in kunnen loggen.

Hoe werkt dit voor een docent?

Als je met het JIJ! Leerlingvolgsysteem werkt, kun je de gewenste toetsen voor je leerlingen inplannen en de resultaten bekijken via jouw JIJ! dashboard. Wil je de resultaten van een toets delen met individuele leerlingen? Bij elke toetsafname zie je een knop ‘geef resultaten vrij’. (klik op de afbeelding om deze te vergroten) Hiermee kun je leerlingen hun eigen resultaten in laten zien. Voorwaarde voor het inzien van de resultaten is wel dat zij inloggen via de Entree-route. Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen is het goed om deze route alvast in te stellen met jullie applicatiebeheerder.

Entree-inlogroute instellen

Klik op onderstaande knop om te bekijken hoe je deze Entree-inlogroute kunt (laten) instellen.

Resultaten zichtbaar in Leerlingportaal

Nadat de docent de resultaten heeft vrijgegeven en de leerling heeft ingelogd via de Entree-route, kan de leerling de score per aspect en overige detailscores van zijn/haar gemaakte toetsen bekijken onder het tabblad ‘Resultaten’.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)