Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS eind 2023

Veilig digitaal toetsen afnemen via Schoolyear

Om veilig digitaal toetsen af te nemen op schoolcomputers, gaan we samenwerken met Schoolyear. Dit is een software applicatie die alle andere programma’s en internetadressen op de computer afsluit gedurende de afname van een online toets. We bouwen de koppeling met Schoolyear momenteel in het JIJ! LVS. In januari 2024 komt de functie beschikbaar. Voor het gebruik van de koppeling ben je als school zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een Schoolyear licentie. Heb je al een licentie, dan kun je deze ook gebruiken voor de JIJ!-toetsen.

Hoe werkt Schoolyear vanuit het JIJ! LVS?

Voor docenten:

Als docent bepaal je per toetsafname of de toets in een beveiligde toetsomgeving afgenomen moet worden. Deze keuze maak je bij stap 4 van het inplannen van een toets in het JIJ! LVS. Je kunt de optie voor toetsen via Schoolyear ook later nog instellen of weer uitschakelen voor een ingeplande toets via ‘Toetsen|Afnames’.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Voor leerlingen:

Wanneer is ingesteld dat een toets via de beveiligde omgeving van Schoolyear afgenomen moet worden, wordt dit voor leerlingen zichtbaar in hun dashboard. Onder ‘Toetsen maken’ verandert de reguliere startknop in de knop ‘Start via Schoolyear’.

Verdere instructies voor het gebruik van Schoolyear, zoals het installeren en downloaden, volgen in januari. 

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Interesse?

Om toetsen te beveiligen heb je als school een licentie van Schoolyear nodig. Check eerst bij je schoolbeheerder of jullie school deze al heeft. Is dit niet het geval, dan kunnen jullie hier een gratis proeflicentie van 3 maanden aanvragen. De integratie van Schoolyear met JIJ! gaat in januari 2024 live. Start je proefperiode vanaf het nieuwe jaar en ervaar of de beveiligde toetsomgeving een uitkomst biedt voor jullie school.