JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Veilig digitaal toetsen afnemen via Schoolyear

Om veilig digitaal toetsen af te nemen op schoolcomputers, werken we samen met Schoolyear. Dit is een software applicatie die alle andere programma’s en internetadressen op de computer afsluit gedurende de afname van een online toets. Voor het gebruik van de koppeling ben je als school zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van een Schoolyear licentie. Heb je al een licentie, dan kun je deze ook gebruiken voor de JIJ!-toetsen.

Hoe werkt Schoolyear vanuit het JIJ! LVS?

Voor docenten:

Als docent bepaal je per toetsafname of de toets in een beveiligde toetsomgeving afgenomen moet worden. Deze keuze maak je bij stap 4 van het inplannen van een toets in het JIJ! LVS. Je kunt de optie voor toetsen via Schoolyear ook later nog instellen of weer uitschakelen voor een ingeplande toets via ‘Toetsen|Afnames’. 

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Voor leerlingen:

Wanneer is ingesteld dat een toets via de beveiligde omgeving van Schoolyear afgenomen moet worden, wordt dit voor leerlingen zichtbaar in hun dashboard. Onder ‘Toetsen maken’ verandert de reguliere startknop in de knop ‘Start via Schoolyear’. Door hier op te klikken opent de toets in de Schoolyear browser. Mogelijk moeten leerlingen zich hiervoor nog een keer aanmelden op hun computer.

Voor meer informatie over de voorbereiding op een toetsafname via de Schoolyear browser ga je naar de website van Schoolyear. Op deze pagina vind je voor studenten o.a. een device check, checklist voor de toets en meer informatie over de installatie.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Interesse?

Om toetsen te beveiligen heb je als school een licentie van Schoolyear nodig. Check eerst bij je schoolbeheerder of jullie school deze al heeft. Is dit niet het geval, dan kunnen jullie via onderstaande knop een gratis proeflicentie van 3 maanden aanvragen. Bevalt de proefperiode, dan stem je met Schoolyear een schoollicentie op maat af. Ter indicatie: een Schoolyear schoollicentie kost gemiddeld €3,- tot €5,- per leerling per jaar.

De integratie van Schoolyear met JIJ! gaat in januari 2024 live. Start je proefperiode vanaf het nieuwe jaar en ervaar of de beveiligde toetsomgeving een uitkomst biedt voor jullie school.