Menu

Nyncke is de beste juf van Nederland

...want niets is haar te gek

In oktober was de Dag van de Leraar. En dus vroegen we aan jullie: welke juf of meester verdient extra waardering? De leukste inzending kwam voor juf Nyncke uit Leeuwarden. En dat is toch wel echt een hele toffe juf. Want een extra les na schooltijd of een bezoek aan de ouders thuis; niets is haar te gek! Namens IEP gaat ze nu lekker uitgebreid uit eten. Proficiat… en eet smakelijk!

Nyncke aan het woord:

Als het om jouw leerlingen gaat, heb ik gehoord dat ‘niks je teveel is’. Wat doe jij als extraatjes voor je leerlingen en/of ouders?
“Ik ga bij ouders thuis langs voor een gesprek als ze niet naar school kunnen komen. Of gister heb ik bijvoorbeeld het schoolwerk bij elke leerling persoonlijk langs gebracht, want door corona moest de groep weer in quarantaine. En ze wonen niet allemaal in de wijk. Ik ben altijd goed bereikbaar voor iedereen.”

Ook breng je humor in de groep. Waar hebben jullie het hardst om gelachen?
“Leerlingen komen met ‘je doet gewoon soms zoals wij’. Komt erop neer dat ik er niet zoveel moeite mee heb om mezelf voor gek te zetten. Als we het in de klas bijvoorbeeld ergens over hebben, dan roep ik: “Ik voel een liedje” en dan zet ik een oud liedje op. Dat vinden ze super vreemd, maar daardoor wel lollig. Zo vroegen de kinderen regelmatig: “Juf, gaan we naar buiten?” En introduceerde ik het liedje ‘Kom mee naar buiten allemaal’. Als ik nu roep “Ik voel een liedje”, roepen ze bij voorbaat al “Oh neeeee”.

Je bent een gewaardeerd juf, dat mag duidelijk zijn. Maar waar haal jij zelf de waardering voor het vak uit?
“Waar ik heel gelukkig van word, is als kinderen laten weten dat ze graag naar school gaan. Dan weet je als leerkracht dat je een verschil maakt voor de kinderen. Ik haal de meeste waardering uit de leerlingen en hun ouders.”