Menu

Online event: Een school is meer dan taal en rekenen

Aftrap: Berend van der Kolk over de 'meetmaatschappij'

Met een inspirerend programma voor iedereen in het onderwijs (van leerkracht tot bestuurder) starten we dit event met Berend van der Kolk. In deze sessie bespreekt Berend wat er gebeurt als we ‘kwaliteit’ en ‘prestaties’ uitdrukken in een getal, welke problemen dat kan opleveren en hoe we die problemen kunnen verzachten.

Over Berend

Berend van der Kolk (1986) is auteur van het boek De Meetmaatschappij en is werkzaam als associate professor aan de Vrije Universiteit. In zijn onderzoek en onderwijs buigt hij zich over de vraag wat de implicaties zijn van het meten en becijferen van prestaties op het werk en op school. Voorheen gaf hij les aan de London School of Economics en IE Business School in Madrid. In 2020 werd hij door het Britse Thinkers50 geïdentificeerd als opkomende managementdenker.

Berend van der Kolk

Programma

Na de aftrap kun je in drie rondes een keuze maken uit meerdere sessies. Wat dacht je van:

  • De wetenschap over effecten van het werken met niveaugroepen op gelijke kansen
  • Toetsen, waarom eigenlijk… Praktijkverhaal van een school
  • IEP LVS: inzicht in ontwikkeling, voor leerling tot bestuurder

Aanmelden

Ben jij bestuurder, directie, kwaliteitsmedewerker, IB-er of leerkracht in het basisonderwijs? Of wil je samen met jouw hele team een inspirerend en inhoudelijk uitje regelen? Meld je dan aan en zet het in de agenda. We zorgen voor voldoende afwisseling, interactie en korte pakkende sessies. Geloof ons: je wil dit niet missen.

Stel jouw ideale middagprogramma samen door per ronde de sessie die jou het meest aanspreekt te kiezen. Selecteer de workshops van jouw keuze.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.