Menu

IEP Doorstroomtoets 2024

IEP Doorstroomtoets | Resultaten beschikbaar

Op het Mijn IEP-kanaal nemen we je mee in het doorstroomtoetsproces; voor iedere stap in het proces vind je op het juiste moment informatie op deze pagina. Het doorstroomtoetsproces bestaat uit 8 stappen:

  • Stap 1 – School aanmelden
  • Stap 2 – Leerlingen aanmelden
  • Stap 3 – Toetsen inpakken/klaarzetten
  • Stap 4 – Afname voorbereiden
  • Stap 5 – Doorstroomtoets afnemen
  • Stap 6 – Toetsboekjes ophalen (papier)
  • Stap 7 – Doorstroomtoets nakijken (1e ronde)
  • Stap 8 – Resultaten beschikbaar

Belangrijk! Als je voorafgaand aan de afname iets mist (denk aan leerlingmapjes, leerlingstickers etc.) ga dan naar het IEP-klantportaal.

Je downloadt de resultaten in de IEP-portal. De resultaten worden automatisch doorgestuurd naar je LAS, daarvoor hoef je niets te doen. Handig!

Webinar
Op deze pagina vind je hieronder een knop om je aan te melden voor een webinar waarin we uitleg geven over de resultaten.

Resultaten IEP Doorstroomtoets
De resultaten van de IEP Doorstroomtoets zijn bekend. Zo’n 68.000 leerlingen hebben de IEP Doorstroomtoets gemaakt en ontvangen deze dagen hun leerlingrapport. Wat zijn we trots op al onze IEP-toppers!  

Vanaf schooljaar 2023-2024 hebben we te maken met een nieuwe situatie: de eindtoets heet vanaf nu doorstroomtoets én de doorstroomtoets wordt op een eerder moment afgenomen. Daarnaast is het CvTE verantwoordelijk voor de goedkeuring van alle doorstroomtoetsen én de landelijke normering van de toetsen. Dit is een verandering ten opzichte van voorgaande jaren.  

Voor onze IEP-kanjers

We hebben de volgende materialen voor de leerlingen en ouders beschikbaar. Hiernaast zie je een video waarin we uitleg geven over de leerlingrapportage. Dit kun je uiteraard ook delen met ouders/verzorgers.

Daarnaast hebben we voor de leerlingen een brief gemaakt en een oorkonde. Download beide bestanden en stop dit samen met het leerlingrapport in het leerlingmapje. Zo heb je een mooi pakketje om mee te geven aan de leerling.

 

Uitnodiging webinar: resultaten en rapportages IEP Doorstroomtoets 2024

Je ontvangt van ons drie rapportages: de leerling-, groeps- en schoolrapportage. Maar hoe interpreteer je alle resultaten? Welke informatie kun je goed en duidelijk onderbouwd voorleggen aan ouders/verzorgers en de leerling? En wat vertellen de resultaten over het huidige onderwijs van jouw school?

Meld je hieronder aan voor het webinar.

Heb je een vraag?

Wij hebben alle informatie overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze veelgestelde vragen en vind al jouw antwoorden. Je kan ook een chatgesprek met ons starten. Je mag ons ook altijd even bellen via 088 – 556 9800 of mailen via iep@bureau-ice.nl. Wij helpen je graag!

IEP Vragen