Menu
IEP Eindtoets digitaal
IEP Eindtoets digitaal

IEP Eindtoets 2023

Voorinschrijven IEP Eindtoets 18 en 19 april 2023

De papieren IEP Eindtoets is dit jaar op dinsdag 18 en woensdag 19 april 2023. De digitale IEP Eindtoets wordt gemaakt tussen 17 april en 12 mei 2023. Via onderstaande knop kun je je voorinschrijven. Zo maken we alvast jouw account aan in de IEP-portal én houden we je op de hoogte van alle informatie.

De officiële aanmeldperiode start op 1 december 2022 en loopt tot 31 januari 2023.

Op het IEP-kanaal nemen we je mee in het eindtoetsproces; voor iedere stap in het proces vind je op het juiste moment informatie op deze pagina.

Het eindtoetsproces bestaat uit 8 stappen:

  • Stap 1 – School aanmelden
  • Stap 2 – Leerlingen aanmelden
  • Stap 3 – Toetsen inpakken/klaarzetten
  • Stap 4 – Afname voorbereiden
  • Stap 5 – Eindtoets afnemen
  • Stap 6 – Toetsboekjes ophalen (papier)
  • Stap 7 – Eindtoets nakijken (1e ronde)
  • Stap 8 – Resultaten beschikbaar (1e ronde)

Stap 1: School aanmelden

De aanmeldperiode begint op 1 december. De IEP Eindtoets wordt in 2023 gemaakt tussen 17 april en 12 mei 2023. Aanmelden kan in onze IEP-portal t/m 31 januari 2023. Heb je afgelopen schooljaar voor de IEP gekozen, dan ontvang je van ons automatisch een e-mail om in te loggen in de IEP-portal.

Ben je nieuwe bij de IEP? Welkom! Klik hieronder op aanmelden en kies voor “nieuwe school registreren”.

Stap 2: Leerlingen aanmelden

Als je school is aangemeld, ga je de leerlingen aanmelden. Dit doe je door je leerlinggevens eenvoudig te importeren vanuit je LAS naar de IEP-portal. Vervolgens selecteer je voor iedere leerling de juiste toets (digitaal of papier en evt. speciale versie). Deze gegevens moet je uiterlijk 31 januari 2023 hebben doorgegeven.

Stap 3: Toetsen inpakken/klaarzetten

Als de bestelling definitief aan ons is doorgegeven, wordt jouw IEP Eindtoetspakket ingepakt en/of jouw digitale toetsen worden klaargezet. Je kan je bestelling inzien via de IEP-portal. Ook kan je nog eventuele wijzigingen aan ons doorgeven, zoals een andere versie van het toetsboekje, audio-ondersteuning voor de digitale toets of een ander afleveradres. Op dinsdag 4 april komen we de toetsboekjes bij jullie op school bezorgen. Vanaf 4 april kun je ook de gebruikersnamen voor de digitale toetsen en audio-ondersteuning voor de papieren toetsen downloaden in de IEP Eindtoetsportal.

Stap 4: Afname voorbereiden

Papieren IEP Eindtoets: Voorbeeldboekjes bekijken

Wij snappen dat het fijn is om met je leerlingen door een fysiek voorbeeldboekje te bladeren, daarom zijn die voor jou beschikbaar. Dit boekje is bestemd om samen met de leerling kennis te maken met de IEP Eindtoets, wij moedigen oefenen niet aan. Waarom zou je iets oefenen wat een kind al 8 jaar lang laat zien in de klas? Het formaat, de lay-out, de opmaak en de volgorde van de onderdelen zijn gelijk aan de variant van de daadwerkelijke afname. Het aantal opgaven wijkt echter af, het is dus geen volledige IEP Eindtoets. Bestel de boekjes via onderstaande knop.

Digitale IEP Eindtoets: online demo

Voor de digitale IEP Eindtoets is het fijn als leerlingen weten wat ze kunnen verwachten, hoe ze kunnen wisselen tussen opgaven en een opgave kunnen overslaan. Daarom hebben we voor de digitale IEP Eindtoets een demo gemaakt, zodat jouw leerlingen vooraf een aantal opgaven kunnen maken. Je kunt deze demo klassikaal bekijken of iedere leerling de demo zelf laten maken.

Instructievideo bekijken

Vlak voor de afname adviseren wij je de instructievideo van de IEP Eindtoets met je leerlingen te bekijken. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten. Bekijk de video’s hieronder. De instructievideo voor de digitale IEP Eindtoets volgt z.s.m.

Instructievideo's

Digitale IEP Eindtoets

Bekijk hier de instructievideo’s voor de digitale IEP Eindtoets voor Lezen, Taalverzorging en Rekenen.

Bekijk video's

Papieren IEP Eindtoets

Bekijk hier de instructievideo voor de papieren IEP Eindtoets (voor alle vaardigheden samen).

Bekijk video

Stap 5: Eindtoets afnemen

Het is zo ver, de afname van de IEP Eindtoets 2023! Als één of meerdere leerlingen de papieren eindtoets maken, dan is jullie afname op 18 en 19 april 2023. Als alle leerlingen de digitale IEP Eindtoets maken, dan heb je hiervoor een datum toegewezen gekregen. Die vind je terug in deze portal.

Leerling afwezig
Is er een leerling afwezig op de dag van afname? Geef het dan aan ons door in deze portal. De leerling kan de IEP Eindtoets t/m 31 mei 2023 inhalen. Maakt de leerling de papieren eindtoets? Stuur dan uiterlijk 31 mei 2023 beide ingevulde toetsboekjes aangetekend retour.

Stap 6: Toetsboekjes ophalen (papier)

Hebben jouw leerlingen de papieren IEP Eindtoets gemaakt? Dan komen we het IEP Eindtoetspakket met daarin de gemaakte toetsboekjes op donderdag 20 april gratis bij je ophalen. Controleer het ophaaladres goed!  

Zijn er leerlingen die de IEP Eindtoets later maken? De leerling kan de IEP Eindtoets t/m 31 mei 2023 inhalen. Maakt de leerling de papieren eindtoets? Bewaar de boekjes dan op school en stuur dan uiterlijk 31 mei 2023 beide ingevulde toetsboekjes aangetekend retour naar onderstaand adres:

Bureau ICE 
P.a. I&O Research
T.a.v. Afdeling Veldwerk
Zuiderval 70
7543 EZ Enschede

Stap 7: Eindtoets nakijken (1e ronde)

We gaan de IEP Eindtoets nakijken. We starten met alle toetsen die vóór 4 mei 2023 bij ons zijn ingeleverd (digitaal en papier).

Stap 8: Resultaten beschikbaar (1e ronde)

Je downloadt de resultaten in de IEP-portal. De resultaten worden automatisch doorgestuurd naar je LAS, daarvoor hoef je niets te doen. Handig!

We hebben een video gemaakt met uitleg over de leerlingrapportage. Deze kun je ook delen met ouders/verzorgers. Via onderstaande knop vind je de IEP voorbeeldrapportages en alle de leeswijzers.

Daarnaast hebben we een brief voor de leerling gemaakt. Download de brief en stop hem met het leerlingrapport in het mapje dat je in het IEP Eindtoetspakket gekregen hebt. Zo heb je een mooi pakketje om mee te geven aan de leerling.

Heb je een vraag?

Wij hebben alle informatie overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze veelgestelde vragen en vind al jouw antwoorden. Je kan ook een chatgesprek met ons starten. Je mag ons ook altijd even bellen via 088 – 556 9800 of mailen via iep@bureau-ice.nl. Wij helpen je graag!

IEP Vragen