Menu
IEP Eindtoets aanmeldperiode gestart
IEP Eindtoets aanmeldperiode gestart

IEP Eindtoets 2023

Aanmelden IEP Eindtoets 2023

Vanaf dit schooljaar is de IEP Eindtoets óók digitaal beschikbaar. Je bepaalt per leerling of ze werken in de papieren toetsboekjes of dat ze de digitale versie maken. De afname van de papieren IEP Eindtoets is op 18 en 19 april 2023. De digitale IEP Eindtoets kun je afnemen tussen 15 april en 15 mei 2023. Maak je gebruik van een combinatie in je klas, dan is ook de digitale afname op 18 en 19 april.

De officiële aanmeldperiode is gestart en loopt t/m 31 januari 2023. Je kunt je aanmelden via de IEP Eindtoetsportal met je bestaande account of door een nieuw account voor de school aan te maken.

Afname IEP Eindtoets | Wij regelen het voor je

Op het IEP-kanaal nemen we je mee in het eindtoetsproces; voor iedere stap in het proces vind je op het juiste moment informatie op deze pagina.

Het eindtoetsproces bestaat uit 8 stappen:

  • Stap 1 – School aanmelden
  • Stap 2 – Leerlingen aanmelden
  • Stap 3 – Toetsen inpakken/klaarzetten
  • Stap 4 – Afname voorbereiden
  • Stap 5 – Eindtoets afnemen
  • Stap 6 – Toetsboekjes ophalen (papier)
  • Stap 7 – Eindtoets nakijken (1e ronde)
  • Stap 8 – Resultaten beschikbaar (1e ronde)

Stap 1: School aanmelden

De aanmeldperiode begint op 1 december. De IEP Eindtoets wordt in 2023 gemaakt tussen 17 april en 12 mei 2023. Aanmelden kan in onze IEP-portal t/m 31 januari 2023. Heb je afgelopen schooljaar voor de IEP gekozen, dan ontvang je van ons automatisch een e-mail om in te loggen in de IEP-portal.

Ben je nieuwe bij de IEP? Welkom! Klik hieronder op aanmelden en kies voor “nieuwe school registreren”.

Stap 2: Leerlingen aanmelden

Als je school is aangemeld, ga je de leerlingen aanmelden. Dit doe je door je leerlinggevens eenvoudig te importeren vanuit je LAS naar de IEP-portal. Vervolgens selecteer je voor iedere leerling de juiste toets (digitaal of papier en evt. speciale versie). Deze gegevens moet je uiterlijk 31 januari 2023 hebben doorgegeven.

Stap 3: Toetsen inpakken/klaarzetten

Als de bestelling definitief aan ons is doorgegeven, wordt jouw IEP Eindtoetspakket ingepakt en/of jouw digitale toetsen worden klaargezet. Je kan je bestelling inzien via de IEP-portal. Ook kan je nog eventuele wijzigingen aan ons doorgeven, zoals een andere versie van het toetsboekje, audio-ondersteuning voor de digitale toets of een ander afleveradres. Op dinsdag 4 april komen we de toetsboekjes bij jullie op school bezorgen. Vanaf 4 april kun je ook de gebruikersnamen voor de digitale toetsen en audio-ondersteuning voor de papieren toetsen downloaden in de IEP Eindtoetsportal.

Heb je een vraag?

Wij hebben alle informatie overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze veelgestelde vragen en vind al jouw antwoorden. Je kan ook een chatgesprek met ons starten. Je mag ons ook altijd even bellen via 088 – 556 9800 of mailen via iep@bureau-ice.nl. Wij helpen je graag!

IEP Vragen