Menu
IEP Banner Website Kijkje In Keuken 2
IEP Banner Website Mobiel Kijkje In Keuken

Een kijkje in de keuken van IEP

Bij IEP zijn we continu in ontwikkeling om ons aanbod uit te breiden en de kwaliteit van onze toetsen optimaal te maken. Daarvoor zoeken we waar mogelijk afstemming met onze gebruikers, leerkrachten uit het basisonderwijs. Ben jij benieuwd naar wat er komt kijken bij de ontwikkeling van toetsen voor een leerlingvolgsysteem? Draag jij graag bij aan kwaliteit? Dan zoeken we jou!

Wat is de bedoeling?
Zoals je weet hebben we dit schooljaar toetsen Rekenen, Technisch Lezen, Begrijpend Lezen en Taalverzorging voor groep 3 t/m 5 toegevoegd aan het IEP LVS. Deze toetsen worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Expertgroep PO. Per toets gaan we bepalen wat een leerling precies wel (en niet) moet kunnen om het gemeten niveau te behalen. Hiervoor zijn we benieuwd naar de mening van externe experts, zoals jij.

Welk profiel zoeken we?
We zoeken een leerkracht die lesgeeft aan groep 3, 4 of 5. Het is fijn als je een extra opleiding of specialisme hebt in één van de vaktoetsen, maar niet per se noodzakelijk.

Wat is de planning?

 1. Je krijgt vanuit IEP te horen welke toetsen je mag gaan beoordelen. Heb je voorkeur voor een vak? Laat het ons weten!
 2. Je krijgt voor thuis een opdracht: hierin leg je de opdrachten van de toetsen op volgorde van makkelijk naar moeilijk. Je kunt ook al je opmerkingen en vragen over de toetsen die je ziet kwijt.
  Tijdsbesteding thuis: 6 – 8 uur
 3. In een sessie onder leiding van twee toetsspecialisten van IEP bespreken we de volgende zaken: Wat blijkt uit de antwoorden van leerlingen over de moeilijkheid van de items? Hoe dachten we zelf dat de volgorde was? Hoeveel vragen vinden we dat een leerling goed moet beantwoorden om een niveau te halen?
  Tijdsbesteding bij IEP in Culemborg bij IEP op een nader te bepalen datum op een woensdagmiddag in maart: 3 – 4 uur
 4. De medewerkers van IEP gaan aan de slag met het oordeel dat jij en de andere experts gegeven hebben om te bepalen wanneer een leerling het niveau van de toets haalt. In de eerste week van juli vragen we je nog één keer een korte blik te werpen op de grenzen die daaruit zijn gekomen.
  Tijdsbesteding thuis na afloop: maximaal 1 uur

Wat krijg ik ervoor terug?

 1. Je krijgt een kijkje in de keuken van de totstandkoming van de IEP-toetsen.
 2. Je oefent met de verschillende niveaus in het basisonderwijs
 3. Je krijgt inzicht in hoe de IEP-scholen scoren op de verschillende soorten vragen
 4. Je hebt de mogelijkheid om feedback te geven over de IEP-toetsen.
 5. Reiskosten worden vergoed (à €0,30 per km)
 6. Voorafgaand aan de sessie wordt de lunch verzorgd door ICE
 7. Een VVV-bon t.w.v. van €75,-

Als je het leuk om meer te leren over het construeren van toetsen en mee te werken aan het samenstellen van de IEP LVS toetsen, laat het ons dan weten door onderstaand formulier in te vullen.

Hopelijk tot snel!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.