Menu
IEP learning - IEP LVS
IEP learning - IEP LVS

Welkom bij de IEP-learning

Wat mooi om te zien dat ook jullie werken met het IEP LVS. Hiermee krijgen jullie meer inzicht in de ontwikkelingen van de leerlingen; op het gebied van hoofd, maar zeker ook hart en handen. En misschien nog wel mooier, ook de leerlingen krijgen hiermee Inzicht in Eigen Profiel (IEP).

Vele scholen gingen jullie al voor en op basis van ervaringen bij die scholen hebben wij voor jullie alle materialen verzameld voor een goede start. We hebben deze pagina onderverdeeld in vier fases, zodat jullie per fase aan de slag kunnen.

NB. Zijn jullie nog bezig met de proeflicentie? Bekijk dan onderstaande video, daarmee helpen we je snel op weg.

Fase 1: van start met het IEP LVS

Plan als school ongeveer 2 uur in voor deze startbijeenkomst, zorg er voor dat je onderstaande materialen goed bekeken hebt zodat jullie als team startklaar zijn voor het toetsen met het IEP LVS.

Jullie gaan samen door de verschillende toetsen heen, bekijken de omgeving en maken met elkaar afspraken door de checklist samen in te vullen.

Bij fase 2 (na de eerste taal- en rekenafnames) worden jullie verder meegenomen in de resultaten.

De zes stappen van fase 1

1. Startbijeenkomst deel 1

Bekijk deze video op jullie eerste gezamenlijke moment.

Bekijk video

2. Checklist

Download hier het bestand wat je tijdens de bijeenkomst samen met het team gaat invullen.

Dit is een invulbare PDF en kan daarom het beste digitaal ingevuld worden.

Vul checklist in

3. Praktische opdracht

In de startbijeenkomst zit een praktische opdracht waar het nodige printwerk aan vooraf gaat. Vind hier de instructies en materialen.

Bekijk de opdracht

4. Technisch lezen

Bekijk de video Technisch lezen, deze gaat net even wat dieper in op deze toets. Dat kan ook een andere keer en is afhankelijk van de voor jullie beschikbare tijd. Het onderwerp wordt ook besproken in de video van stap 1.

Bekijk video

5. Mijn IEP-kanaal

Veel achtergrondinformatie is te vinden op deze pagina, mogelijk staan hier zaken tussen die voor jullie in deze fase al interessant zijn.

Mijn IEP-kanaal

6. Stel je vragen

Reserveer op deze pagina een servicegesprek met jouw IEP adviseur om eventuele openstaande vragen met de adviseur te bespreken.

Afspraak maken

Fase 2: na de eerste keer toetsen

Jullie hebben nu voor de eerste keer taal- en rekentoetsen gemaakt. In deze stap gaan jullie dieper in op de resultaten en overzichten binnen het IEP leerlingvolgsysteem.

De drie stappen van fase 2

1. Startbijeenkomst deel 2

Bekijk deze video op jullie tweede gezamenlijke moment.

Bekijk video

2. Analyseren hart en handen

Bekijk deze video op jullie tweede gezamenlijke moment.

Bekijk video

3. Stappenplan analyseren resultaten (Fase 2)

In de video wordt gesproken over het stappenplan. Gebruik de (klikbare) inhoudsopgave om de voor jou relevante onderdelen te bekijken.

Download stappenplan

Fase 3: na de tweede keer toetsen

De tweede toetsperiode zit er op, het mooie van deze fase is dat je nu voor het eerst inzicht krijgt in de leergroei van leerlingen. Je zult ook merken dat overzichten als de dwarsdoorsnede en trendanalyse nu gevuld zijn.

Het is goed om als team hier weer een moment voor te plannen om met elkaar te bespreken welke overzichten jullie gaan gebruiken.

Bekijk eerst de video. Daarna kijk je naar het stappenplan. Eerder heb je dit stappenplan al bekeken, bekijk nu bij de inhoudsopgave welke overzichten voor jullie op dit moment (na twee keer toetsen) van toepassing zijn.

De drie stappen van fase 3

1. Startbijeenkomst deel 3

Bekijk deze video op jullie derde gezamenlijke moment.

Bekijk video

2. Analyseren hart en handen

Deze video hebben jullie misschien al bekeken bij Fase 2. Bekijk deze video indien nodig (nog eens) op jullie derde gezamenlijke moment.

Bekijk video

3. Stappenplan analyseren resultaten (Fase 3)

In de video wordt gesproken over het stappenplan. Gebruik de (klikbare) inhoudsopgave om de voor jou relevante onderdelen te bekijken.

Download stappenplan

Fase 4: tips, afsluiting en evaluatie

Het eerste schooljaar met het IEP LVS zit er op; tijd stil te staan bij het afgelopen jaar en het jaar te evalueren. Je gaat met elkaar de vragen bespreken: Hoe is het gegaan dit jaar? Waren jullie tevreden? Wat ging er goed? Wat zou je volgend jaar anders doen? Én we geven je nog een aantal tips voor volgend schooljaar.

 

De stappen van fase 4

1. Startbijeenkomst deel 4

Bekijk deze video op jullie vierde gezamenlijke moment.

Bekijk video