Menu

IEP LVS | Informatie voor intern begeleiders

Het digitale IEP Leerlingvolgsysteem (groep 3 t/m 8) is goedgekeurd door de Expertgroep Toetsen PO. Je volgt je leerlingen naast taal en rekenen op sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen.

Met de heldere overzichten heb je iedere leerling en iedere groep continu in beeld. Zo kun je zowel je collega-leerkrachten als de leerlingen snel weer op weg helpen.

Gratis webinar: Hoe stap je over op een ander volgsysteem?

Iedere school of ieder bestuur kan kiezen uit meerdere leerlingvolgsystemen. Er is, net zoals bij de eindtoetsen, keuzevrijheid. Het IEP Leerlingvolgsysteem is één van de leerlingvolgsystemen, net zoals je het Cito LOVS wellicht kent. Al ruim 600 scholen werken met het IEP LVS; het digitale volgsysteem voor groep 3 t/m 8, goedgekeurd door de Expertgroep Toetsen PO. Scholen kiezen voor IEP omdat het aansluit bij de visie die ze als school of als bestuur nastreven: toetsen om te ontwikkelen en niet om af te rekenen.

Met IEP volg je leerlingen naast taal, rekenen ook in hun sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen. Hoe ziet dit IEP Leerlingvolgsysteem eruit? Hoe werkt het? Hoe houd je met IEP zicht op de ontwikkeling en opbrengsten op leerling-, groeps- en schoolniveau? En ook belangrijk: hoe ga je van start en laat je het Cito-denken bijvoorbeeld los?

Webinar bekijken en delen
Tijdens dit webinar geven Daphne en Joost je in een half uur uitleg over het IEP LVS en kun je direct vragen stellen. Wanneer je bent aangemeld, ontvang je tevens de terugkijklink. Dit kun je eenvoudig delen met je collega’s. Daarnaast kun je gebruikmaken van de online vragenuurtjes achteraf. Zo kun je online live aan ons de vragen stellen. Vul je gegevens in en bekijk het webinar.