Contact
Op naar stap 2: Afstemmen

Kennismaken met het IEP LVS

Overstappen op een nieuw leerlingvolgsysteem voelt misschien als een hele stap. Daarom hebben wij deze overstapservice gemaakt. Volg de drie stappen, dan ben je zo snel mogelijk IEP-ready!

De eerste stap in het overstappen, is het kennismaken met het IEP Leerlingvolgsysteem. Kennismaken met het IEP LVS kan op verschillende manieren:

  • De website van het IEP Leerlingvolgsysteem
  • Het webinar over het IEP Leerlingvolgsysteem
  • De demo van het IEP LVS
  • In gesprek met een referentieschool
  • Afspraak met een IEP-adviseur

Een goede kennismaking ondersteunt een zorgvuldige overstap. Laat daarom zoveel mogelijk collega’s (en evt. bestuur) kennismaken met het IEP LVS voordat je naar stap 2 gaat.
Is iedereen op de hoogte en past het IEP LVS bij jullie school? Ga dan naar stap 2.

De website van het IEP Leerlingvolgsysteem

De meest algemene informatie over het IEP LVS vind je op onze website. Daar vind je bijvoorbeeld de waarden van het IEP LVS, een introductievideo en een voorbeeld van een talentenkaart. Lees deze informatie eens rustig door, om gevoel te krijgen bij het IEP LVS.

Het IEP LVS in een kwartier

Er zijn heel veel verschillende video’s over het IEP LVS beschikbaar, maar in deze video vatten we alles kort samen. In een kwartiertje vertellen we je alles wat je moet weten voor je gaat starten met het IEP LVS.

Het webinar over het IEP Leerlingvolgsysteem

Op donderdag 26 maart 2020 hebben we een webinar opgenomen over het IEP LVS. Tijdens dit webinar vertellen we alles over het IEP LVS en vertellen we het e.a. over het overstappen naar het IEP LVS. Via onderstaande knop kun je het webinar terugkijken.

De demo van het IEP LVS

Kenmerkend aan het IEP LVS zijn de aansprekende contexten, leuke en korte leesteksten en taal geen drempel bij rekenen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dat met eigen ogen wilt ervaren. Daarom hebben we een korte video gemaakt, waarin we je meenemen door het systeem van het IEP LVS. Zie de video hiernaast!
Daarnaast kun je een aantal voorbeeldvragen bekijken van alle leerjaren in de demo-omgeving. Klik hieronder om de demo te bekijken.

In gesprek met een referentieschool

In het afgelopen schooljaar zijn er heel veel scholen gestart met het IEP LVS. Een aantal ervaringen hebben we vastgelegd in een korte video. Die kun je hiernaast bekijken.

Er zijn ook scholen die bij ons hebben aangegeven dat zij referentieschool willen zijn. Klik op onderstaande link om te bekijken welke referentiescholen er in jouw regio zijn.

Afspraak met een IEP-adviseur

Wij merken dat scholen vaak behoefte hebben aan een goed gesprek over het IEP LVS of een presentatie over het IEP LVS voor het MT, het hele team of vaak zelfs binnen het IB-netwerk voor alle IB’ers. Leuk!

Kijk via onderstaande knop wie jouw IEP-adviseur is en maak direct een afspraak.

Past het IEP LVS bij jouw school?

De zes waarden van het IEP LVS