Menu

Kennismaken met het IEP LVS

Op dit moment oriënteren alle scholen zich op een nieuw leerlingvolgsysteem. Overstappen op een nieuw leerlingvolgsysteem voelt misschien als een hele stap. Je gaat leerling dan ook op ee andere manier volgen dan je mogelijk gewend bent. Daarom hebben wij deze overstapservice gemaakt. Volg de drie stappen, dan ben je zo snel mogelijk IEP-ready!

De eerste stap in het overstappen, is het kennismaken met het IEP Leerlingvolgsysteem. Een goede kennismaking ondersteunt een zorgvuldige overstap. Laat daarom zoveel mogelijk collega’s (en evt. bestuur) kennismaken met het IEP LVS voordat je naar stap 2 gaat. In de kennismaking kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Het webinar over het IEP LVS (60 min) – In een uur uitleg over het IEP LVS en live je vragen stellen, makkelijk te delen met collega’s
  2. Regiobijeenkomsten – Een live presentatie van een IEP-adviseur en sparren met oriënterende scholen bij jou in de buurt
  3. Proeflicentie – Probeer het IEP LVS uit met jouw eigen leerlingen en kijk of het IEP LVS bij jullie school past
  4. Afspraak IEP-adviseur – Voor meerdere scholen, bijvoorbeeld tijdens het IB- en/of directeuren-netwerk
  5. In gesprek met een referentieschool – Stel je vragen aan enthousiaste IEP-scholen

Is iedereen op de hoogte en past het IEP LVS bij jullie school? Ga dan naar stap 2.

Het webinar over het IEP Leerlingvolgsysteem

Tijdens dit webinar van ruim een uur geven Daphne, Jochem en Joost de volledige uitleg over het IEP LVS. Jouw vragen kan je stellen in de chat en worden direct live beantwoord door onze IEP adviseurs. We zenden het webinar meerdere keren uit zodat je een datum kunt kiezen die jou of jullie team het beste past.

Regiobijeenkomsten

Elkaar in het écht ontmoeten, dat willen we allemaal! Daarom organiseert IEP in het voorjaar van 2023 live regiobijeenkomsten op scholen in het hele land. Oriënteer jij je op het IEP LVS en heb je behoefte aan een live presentatie waarbij je direct je vragen kunt stellen? Of werk je al met het IEP LVS en heb jij behoefte aan een live moment met jouw IEP-adviseur om te sparren over de resultaten? Meld je dan nu aan voor de regiobijeenkomsten

Een proeflicentie in het IEP LVS

Kenmerkend aan het IEP LVS zijn de aansprekende contexten, leuke en korte leesteksten en taal geen drempel bij rekenen; dat vinden leerlingen heel prettig. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dat met eigen ogen wilt ervaren. Dit kun je heel eenvoudig zien via proef-toets.nl.

Daarnaast wil je vast zien de resultaten eruit komen en hoe je je analyse met IEP vorm kunt geven. Via het formulier hiernaast kun je een proeflicentie aanvragen. Je krijgt toegang tot het IEP LVS en kunt met een aantal leerlingen per groep een aantal toetsen en instrumenten maken. Kiezen jullie daarna voor IEP? Dan blijven deze resultaten ook in je IEP LVS bewaard.

Afspraak met een IEP-adviseur

Wij merken dat scholen vaak samen met andere scholen de oriëntatie op een nieuw leerlingvolgsysteem doorlopen, bijvoorbeeld met scholen binnen het IB-netwerk/bestuur of scholen in de regio. Er is dan behoefte aan een presentatie voor al deze scholen samen. Uiteraard komen we dan graag langs! Vul onderstaand contactformulier in, dan bekijken we samen met jullie de mogelijkheden.

In gesprek met een referentieschool

In het afgelopen schooljaar zijn er heel veel scholen gestart met het IEP LVS. Een aantal ervaringen hebben we vastgelegd in een korte video. Die kun je hiernaast bekijken.

Er zijn ook scholen die bij ons hebben aangegeven dat zij referentieschool willen zijn. Klik op onderstaande link om te bekijken welke referentiescholen er in jouw regio zijn.

Op naar stap 2: afstemmen

Je hebt nu alle informatie over het IEP LVS ontvangen. Tijd om dit met jouw IEP-adviseur, je team en/of je bestuur te gaan bespreken.