Menu

Kennismaken met het IEP LVS

Op dit moment oriënteren alle scholen zich op een nieuw leerlingvolgsysteem. Overstappen op een nieuw leerlingvolgsysteem voelt misschien als een hele stap. Je gaat leerling dan ook op een andere manier volgen dan je mogelijk gewend bent. Daarom hebben wij deze overstapservice gemaakt. Volg de drie stappen, dan ben je zo snel mogelijk IEP-ready!

De eerste stap in het overstappen, is het kennismaken met het IEP Leerlingvolgsysteem. Een goede kennismaking ondersteunt een zorgvuldige overstap. Laat daarom zoveel mogelijk collega’s (en bestuur) kennismaken met het IEP LVS voordat je naar stap 2 gaat. In de kennismaking kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Het webinar over het IEP LVS (60 min) – In een uur uitleg over het IEP LVS en live je vragen stellen, makkelijk te delen met collega’s
  2. IEP LVS in 10 minuten – Bekijk deze video voor een samenvatting van bovenstaand webinar.
  3. Proeflicentie – Vraag de proeflicentie aan via jouw IEP-adviseur en probeer het IEP LVS uit met jouw eigen leerlingen
  4. Afspraak IEP-adviseur – Maak een afspraak met een IEP-adviseur. Online of op locatie.
  5. In gesprek met een referentieschool – Stel je vragen aan enthousiaste IEP-scholen
  6. Download alle informatie over het IEP LVS op 1 A4 – Handig om mee te nemen tijdens de overleggen met de werkgroep of het bestuur.

Is iedereen op de hoogte en past het IEP LVS bij jullie school? Ga dan naar stap 2.

Het webinar over het IEP Leerlingvolgsysteem

Tijdens dit webinar geven Jochem en Joost de volledige uitleg over het IEP LVS. Jouw vragen kan je stellen in de chat en worden later per mail beantwoord door onze IEP adviseurs. Kijk het webinar op een moment waarop het voor jou en/of je team het beste past.

Een proeflicentie in het IEP LVS

Kenmerkend aan het IEP LVS zijn de aansprekende contexten, leuke en korte leesteksten en taal geen drempel bij rekenen; dat vinden leerlingen heel prettig. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dat met eigen ogen wilt ervaren. Dit kun je heel eenvoudig zien via proef-toets.nl.

Daarnaast wil je vast hoe zien de resultaten eruit komen en hoe je je analyse met IEP vorm kunt geven. Vraag via jouw IEP-adviseur een proeflicentie aan. Je krijgt toegang tot het IEP LVS en kunt met een aantal leerlingen per groep een aantal toetsen en instrumenten maken. Kiezen jullie daarna voor IEP? Dan blijven deze resultaten ook in je IEP LVS bewaard.

Afspraak met een IEP-adviseur

Heb je het webinar bekeken en wil je hierover in gesprek met een IEP-adviseur? Dat kan! Je kunt via onderstaande knop (Gesprek met je IEP-adviseur) heel makkelijk een half uurtje inplannen om je vragen te stellen.

Uiteraard komen we ook graag langs om een presentatie op school te verzorgen. Ook kunnen we aansluiten bij een IB- netwerk of directeurenoverleg.

In gesprek met een referentieschool

In het afgelopen schooljaar zijn er heel veel scholen gestart met het IEP LVS. Een aantal ervaringen hebben we vastgelegd in een korte video. Die kun je hiernaast bekijken.

Er zijn ook scholen die bij ons hebben aangegeven dat zij referentieschool willen zijn. Klik op onderstaande link om te bekijken welke referentiescholen er in jouw regio zijn.

Download alle informatie over het IEP LVS op 1 A4

Wij hebben een PDF samengesteld waarin de belangrijkste kenmerken van het IEP LVS staan benoemd. Dit overzicht is handig om mee te nemen in het gesprek binnen de werkgroep of  als je in gesprek gaat met je bestuurder. Je kunt deze PDF ook makkelijk toevoegen aan een presentatie.

 

 

IEP Leerlingvolgsysteem Informatie Voor Je Werkgroep

Op naar stap 2: afstemmen

Je hebt nu alle informatie over het IEP LVS ontvangen. Tijd om dit met jouw IEP-adviseur, je team en/of je bestuur te gaan bespreken.