Menu
Digitale IEP Eindtoets
Digitale IEP Eindtoets

Informatie voor ouders IEP Eindtoets

Voor ouders

Wij snappen dat de ouders en verzorgers van de leerlingen graag aangehaakt zijn. Om jullie daarbij te helpen hebben we enkele materialen ontwikkeld die jullie kunnen gebruiken in de communicatie met ouders/verzorgers.

Uiteraard ben je vrij om deze documenten aan te passen of een deel hiervan te gebruiken voor bijvoorbeeld een ouderavond of een informatiebrief.

Ouderbrief

Mogelijk wil je ouders/verzorgers van je leerlingen informeren over de IEP Eindtoets en doe je dit via een ouderbrief. De download van de brief is een Wordbestand. Op deze manier ben je vrij om de tekst aan te passen of delen te kopiëren.

Leerlingrapportage en leeswijzer

Voordat jullie de IEP Eindtoets gaan maken, zullen ouders wellicht nieuwsgierig zijn hoe de leerlingrapportage er straks uit zal zien en welke resultaten er op te zien zijn. Daarom kun je hier een voorbeeld van een leerlingrapportage downloaden.

Als je de eigen leerlingrapportage mee geeft aan de leerlingen, dan wil je deze vast ook toelichten aan de leerling en aan ouders. Dit kun je doen doormiddel van een gesprek, maar ook met behulp van deze leeswijzer. In de leeswijzer leggen we elk onderdeel van de leerlingrapportage uit.