Menu
IEP Leerlingvolgsysteem
IEP Leerlingvolgsysteem

Aanpassingen IEP LVS herfst 2021

Notities toevoegen bij resultaat

Het is mogelijk om bij een toetsresultaat een notitie toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer je wil aangeven dat een leerling bijvoorbeeld erg lang over de toets gedaan heeft, de toets verspreid over meerdere momenten heeft gemaakt of welke hulpmiddelen gebruikt zijn. Je kan notities toevoegen bij een leerling of direct in het resultatenoverzicht.

Alle notities vind je terug in het resultatenoverzicht; een notitie herken je aan het tekstvakje rechtsboven het resultaat. Open de notitie om hem in te zien of te bewerken.

AVG: vanuit Basispoort worden alleen de groepen binnen je licentie geïmporteerd

Vanuit scholen hebben we vaak de feedback gekregen dat het onduidelijk is voor welke groepen je een toets klaar kan of mag zetten. In het IEP LVS had je altijd toegang tot groep 3 t/m 8, ook als je alleen een licentie hebt voor groep 8.  Vanuit de AVG-wet is het ook niet wenselijk dat je als school toegang hebt tot groepen buiten je licentie. Vanaf nu importeren we alleen de groepen uit Basispoort waarvoor de school een licentie heeft.

AVG: beperkte toegang voor leerkrachten

Scholen hebben ons ook vaker aangegeven dat leerkrachten in het LVS alleen toegang moeten hebben tot de groepen waaraan ze gekoppeld staan in Basispoort. Ook dit is vanuit de AVG-wet een wenselijke situatie. Bij nieuwe scholen staat deze restrictie altijd aan, bij bestaande scholen staat deze standaard uit.

De schoolbeheerder kan deze restrictie aan- en uitzetten, een dag later zie je dit terug in het LVS.