Menu
IEP Leerlingvolgsysteem
IEP Leerlingvolgsysteem

Aanpassingen IEP LVS mei 2020

Meerdere toetsen tegelijkertijd starten

Zijn de leerlingen gestart met de toets Lezen maar wil je ze na de pauze verder laten gaan met rekenen? Vanaf mei is het mogelijk dat leerlingen meerdere toetsen tegelijkertijd starten en maken. De leerling kan op elk moment stoppen met elke toets en op een later moment verder gaan. Pas wanneer de leerling de toets stopt, wordt deze afgesloten en zie je het resultaat.

Dwarsdoorsnede van de resultaten

Wil je aan de slag met het analyseren van de opbrengsten binnen je groep, leerjaar of school? Met deze dwarsdoorsnede kan je de opbrengsten in het IEP LVS binnen de school analyseren en signaleren waar eventueel zorg nodig is, beleid bijstellen, etc. In de dwarsdoorsnede zie je de behaalde resultaten per periode.

In de handleiding lees je waar je deze dwarsdoorsnede kan vinden.

Overzicht leergroei per groep

In dit overzicht zie je per periode de leergroei van elke leerling. Zo kan je snel zien welke leerlingen boven of onder de norm scoren, en welke leerlingen een snelle of langzame leergroei laten zien. De norm bepaal je als school. Je kan het landelijk gemiddelde als norm kiezen, maar je kan ook je eigen schoolweging gebruiken of geen norm laten zien.

Wil je weten waar dit overzicht staat in het IEP LVS? Klik dan hieronder.

Spreiding toetsscores in groepsvoortgang

In de voortgangsgrafiek van de groep zie je de gemiddelde score van de hele groep per afname. Vanaf nu zie je ook de spreiding in de grafiek, zodat je ziet wie er boven en onder het gemiddelde scoort. Als je op een ruitje gaat staan, zie je om welke leerling het gaat en welke score hij behaald heeft.

Je kunt ook inzoomen in de grafiek, zodat je beter kan zien welk ruitje bij welke leerling hoort. Hieronder leggen we je uit hoe je dit doet.

Resultatenkoppeling met Esis

Het is mogelijk om de resultaten van het IEP LVS te koppelen met Esis. Hierdoor kun je alle gegevens van de leerlingen op één plek verzamelen en bewaren.