Contact
Website Header IEP LVS 2
Website Mobile Hedaer IEP LVS 2
Terug naar het overzicht

Aanpassingen IEP LVS zomer 2021

Let op: al deze ontwikkelingen zijn onder voorbehoud. Tijdens de ontwikkeling kan er altijd iets voorvallen, waardoor de ontwikkeling moet worden uitgesteld.

Ontwikkelscore rekenen 6a en technisch lezen 6a en 6b

Vorig schooljaar hebben we de toetsen rekenen 6a en technisch lezen 6a en 6b toegevoegd aan het IEP LVS. We hebben voor deze toetsen de ontwikkelscore en DLE berekend. Ook met terugwerkende kracht zie je deze resultaten terug in het LVS.

Groepsoverzicht hart & handen

Van je hoofdtoetsen ben je het al gewend: een groepsoverzicht. Nu is er ook een groepsoverzicht voor de hart- en handeninstrumenten, zodat je ook deze resultaten groepsbreed in kan zien en op kan handelen.

Opmerkingen technisch lezen en taalverzorging op papier zichtbaar

Tot nu toe was het mogelijk om opmerkingen toe te voegen aan het beoordelingsmodel bij technisch lezen en taalverzorging op papier, maar het was niet mogelijk om deze in het IEP LVS terug te vinden. We zorgen er in de zomervakantie voor dat dit bij de volgende afname wel werkt.

Nieuwe toets: leerjaar 8, versie 2

In de zomervakantie zetten we voor lezen, taalverzorging en rekenen een nieuwe toets voor leerjaar 8 in het IEP LVS. Leerlingen die voor de tweede keer de toets van dit niveau gaan maken, kunnen vanaf schooljaar 21/22 de tweede versie maken.

Optimalisatie talentenkaart

Voorheen stond het meisje op de voorkant van de talentenkaart. Vanuit scholen hebben we vaak de feedback gekregen dat dit niet voor alle leerlingen een leuke weergave is en dat het daarnaast niks toevoegt aan de persoonlijke talentenkaart. We hebben er daarom voor gekozen om deze afbeelding te vervangen door een spiegel.

Sociaal-emotionele ontwikkeling IEP LVS