Menu
IEP Leerlingvolgsysteem
IEP Leerlingvolgsysteem

Aanpassingen IEP LVS zomer 2021

Ontwikkelscore rekenen 6a en technisch lezen 6a en 6b

Vorig schooljaar hebben we de toetsen rekenen 6a en technisch lezen 6a en 6b toegevoegd aan het IEP LVS. We hebben voor deze toetsen de ontwikkelscore en DLE berekend. Ook met terugwerkende kracht zie je deze resultaten terug in het LVS.

Groepsoverzicht hart & handen

Van je hoofdtoetsen ben je het al gewend: een groepsoverzicht. Nu is er ook een groepsoverzicht voor de hart- en handeninstrumenten, zodat je ook deze resultaten groepsbreed in kan zien en op kan handelen. Deze resultaten vind je ook terug in de export.

Opmerkingen technisch lezen en taalverzorging op papier zichtbaar

Tot nu toe was het mogelijk om opmerkingen toe te voegen aan het beoordelingsmodel bij technisch lezen en taalverzorging op papier, maar het was niet mogelijk om deze in het IEP LVS terug te vinden. We zorgen er in de zomervakantie voor dat dit bij de volgende afname wel werkt.

Nieuwe toets: leerjaar 8, versie 2

In de zomervakantie zetten we voor lezen, taalverzorging en rekenen een nieuwe toets voor leerjaar 8 in het IEP LVS. Leerlingen die voor de tweede keer de toets van dit niveau gaan maken, kunnen vanaf schooljaar 21/22 de tweede versie maken.

Optimalisatie talentenkaart

Voorheen stond het meisje op de voorkant van de talentenkaart. Vanuit scholen hebben we vaak de feedback gekregen dat dit niet voor alle leerlingen een leuke weergave is en dat het daarnaast niks toevoegt aan de persoonlijke talentenkaart. We hebben er daarom voor gekozen om deze afbeelding te vervangen door een spiegel.

Sociaal-emotionele ontwikkeling IEP LVS

Inlogscherm met koppeling Basispoort

Na de zomervakantie is het altijd weer even opstarten: “hoe log ik ook alweer in?”. Aan het begin van het jaar krijgen we veel van dit soort vragen. Inloggen bij de IEP is gelukkig heel makkelijk door de koppeling met Basispoort! Door deze koppeling worden de IEP-accounts voor schoolbeheerders en leerkrachten automatisch aangemaakt. Log hieronder in via Basispoort, de tegel van het IEP LVS staat onder de tab Lesmateriaal.  

Heb je geen Basispoortaccount? Vraag dan aan de schoolbeheerder om een account voor je aan te maken in het IEP LVS, zodat je in kan loggen.