Menu

NOT 2023 – Jaarbeurs Utrecht

Maak kennis met het IEP Leerlingvolgsysteem en de IEP Eindtoets

Op dit moment zijn veel scholen zich aan het oriënteren op een nieuw leerlingvolgsysteem. Dat is terecht want op dit moment is er ook echt wat te kiezen! Iedere school en elk bestuur heeft de mogelijkheid om een leerlingvolgsysteem te kiezen dat past bij hun onderwijsvisie. Net zoals bij de eindtoetsen.

Anders kijken, meer zien
Met het IEP Leerlingvolgsysteem kunnen scholen de leerlingen volgen op hun eigen ontwikkeling, op groepsniveau en op schoolniveau. Inmiddels zijn er al ruim 1200 scholen die gekozen hebben voor het IEP LVS. Zij kijken anders naar hun leerling en zien meer.

  • Bij IEP vergelijken we leerlingen niet met elkaar, want het zegt niets hoe een leerling het doet ten opzichte van zijn klasgenootje. Het zegt wel iets als je ziet hoe de leerling is gegroeid ten opzicht van zijn vorige toetsmoment én je dus focus hebt op de onderwijsinhoud.
  • Met IEP krijg je inzicht in het complete kindbeeld van leerjaar 1 t/m 8 én je sluit af met de papieren of digitale adaptieve IEP Eindtoets
  • Naast taal en rekenen volg je leerlingen op sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen.
  • Net als bij de IEP Eindtoets ervaren kinderen geen toetsstress. De look&feel en de onderwerpen passen volledig bij de belevingswereld van de leerlingen.

Fijn om te zien dat er steeds meer leerlingen IEP’en. Nieuwsgierig? Kom langs!

Programma en praktische informatie

Dagelijks organiseren wij presentaties over het IEP LVS en de IEP Eindtoets. Sluit aan en luister mee. Stel vervolgens direct je vragen aan ons óf aan een IEP-school.

  • 24 t/m 28 januari 2023
  • Jaarbeurs Utrecht
  • Hal 1, stand E034
  • 10:00 – 17:00 (woensdag tot 19:30)

TIP! IEP-adviseur Joost verzorgt twee keer de sessie Digitaal toetsen in het basisonderwijs. Bekijk het volledige programma.

Wij zoeken jou!

We merken dat onze IEP-scholen elkaar goed weten te vinden. Het is fijn om onderling ervaringen uit te wisselen. Daarom hebben wij dagelijks IEP’ers op onze stand staan die hun collega-scholen graag willen vertellen over hun ervaringen met de IEP.

Lijkt het je leuk om een uurtje bij ons op de stand te staan en je collega-scholen te spreken over IEP? Je gaat naar huis met een fijn IEP-gevoel, zere voeten én een dinerbon!