Menu
IEP Eindtoets Banner Website corona
IEP Eindtoets Banner Mobiel Website Corona

Geen IEP Eindtoets in 2020

Minister Slob heeft besloten om de eindtoets dit schooljaar niet door te laten gaan. Scholen zijn op dit moment druk bezig met de opvang van kinderen van ouders met cruciale beroepen en het organiseren van onderwijs voor de kinderen die thuis zitten. Dat vergt alle energie van de scholen en heeft nu prioriteit.

Deze pagina wordt continu aangevuld en bijgewerkt.

Voor meer informatie verwijzen we je ook door naar de website van het ministerie

Status: 20 april- 16:30uur

Veelgestelde vragen coronavirus

In de periode tot mei 2021 kijkt de Onderwijsinspectie bij de beoordeling van de resultaten alleen naar de op de eindtoets behaalde percentages referentieniveaus taal en rekenen in 2018 en 2019, omdat die voor 2020 ontbreken.

Op de site van de Onderwijsinspectie vind je hier meer informatie over.

Op deze pagina houden we ouders/verzorgers op de hoogte van de laatste informatie rondom de IEP en het coronavirus. Je kunt ouders van deze informatie voorzien. Daarnaast is er voor ouders is er het adviespunt Ouders & Onderwijs. Ouders kunnen hier al hun vragen stellen door te bellen naar 088-6050101. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur, en op woensdag- en donderdagavond tussen 19:30 en 21:30 uur. Op de site van Ouders & Onderwijs is ook een contactformulier beschikbaar die zij kunnen invullen om vragen te stellen.

In 2021 zijn de afnamedata van de IEP Eindtoets:

  • dinsdag 20 april 2021
  • woensdag 21 april 2021

Een eindtoets moet in de wettelijke periode, tussen 15 april en 15 mei, worden afgenomen. De IEP Eindtoets wordt jaarlijks binnen deze periode afgenomen op twee opeenvolgende schooldagen. Een school maakt de gekozen eindtoets op de afnamedata die door de eindtoetsaanbieder is vastgesteld. Deze data zijn elk jaar ongeveer gelijk, mits er niks veranderd aan de wettelijke periode. Voor leerlingen die de eindtoets (gedeeltelijk) niet hebben kunnen maken tijdens de vastgestelde afnamedagen, bijvoorbeeld vanwege ziekte, kunnen de toets inhalen tot 31 mei.