Menu

Evaluatieroute: tijd voor tussentijds evalueren

Ben je dit schooljaar gestart met een nulmeting onder jouw studenten? Dan is dit het moment om te kijken hoe jouw studenten ervoor staan. Dit kun je doen door het inzetten van voortgangstoetsen. Alle toetsen in TOA zijn hiervoor geschikt.

Na het afnemen van voortgangstoetsen, kun je nu status- en voortgangsrapportages uitdraaien. Met deze rapportages helpen we je snel te zien waar de student staat. Je kunt deze rapportages zowel voor een individuele student, als voor een groep studenten genereren. In het stappenplan laten we je precies zien hoe je deze handige rapportages uitdraait. 

Liever een demo in TOA? We laten je natuurlijk met alle plezier zien hoe je de rapportages uitdraait. Stuur een mailtje naar toa@bureau-ice.nl of naar jouw TOA adviseur.

Voortgang volgen in TOA

In TOA kun je tussentijds toetsen afnemen en voor elke student uitslag- en adviesrapportages genereren. Die functie zat er altijd al in, maar TOA-adviseur Marlous Hodes besteedt er graag nog eens extra aandacht aan. Wat kunnen docenten ermee, wat hebben studenten eraan en hoe kun je er zelf mee aan de slag?

Evalueren op maat

Omdat elke student anders is, wil je op maat kunnen evalueren. Je kiest zelf welke toetsen je bij wie en op welk moment afneemt. TOA biedt veel verschillende toetsen; voor alle talen, vaardigheden en niveaus zijn er meerdere versies beschikbaar. Daardoor is er altijd een geschikte toets voor jouw student!

 

Een helder beeld van de status en voortgang

Het is prettig om inzicht te hebben in waar de student staat, zeker tijdens en na de periode van afstandsonderwijs. Het afnemen van voortgangstoetsen biedt handvatten voor de laatste periode van dit schooljaar. Door na de afname een status- en/of voortgangsrapportage uit te draaien, krijg je een goed beeld van waar jouw student staat. In het stappenplan leggen we stapsgewijs uit hoe je deze rapportages uitdraait.

  • De statusrapportage geeft een overzicht van de resultaten (cijfers) van de laatst afgenomen toetsen en examens.
  • De voortgangsrapportage geeft je een visueel beeld van de resultaten van de laatst afgenomen toetsen en examens én de ontwikkelscore.

Advies of hulp nodig?

Wil je aan de slag met de tussentijdse evaluatie en kunnen wij met je meedenken? Neem contact op met jouw TOA-adviseur of met onze klantenservice, via toa@bureau-ice.nl of bel met 088 – 556 98 00.

Je kunt ook het formulier invullen, dan krijg je van ons een online demo waarin we laten zien hoe je de status- en voortgangsrapportages uitdraait in TOA.

Meld je aan voor de TOA-nieuwsbrief om geen nieuws te missen.

 

TOA Logo