Menu
TOA toetsing en training
TOA toetsing en training

Verbeteringen – 1 april 2021

Op donderdag 1 april 2021, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Aanpassingen

Verwijderen rolswitch 

Binnen TOA hebben we een aanzienlijk aantal rollen. Bij gebruikers met meerdere rollen levert dit vaak extra klikken op en daarom hebben we besloten om het wisselen van rol te verwijderen. Dit houdt in dat je in TOA alleen nog tussen toetsen en examens hoeft te wisselen, maar niet meer tussen verschillende rollen. Wanneer je ingelogd bent, kun je dus de handelingen uitvoeren die bij jouw rol(len) horen. Het toewijzen van rechten blijft wel werken via het koppelen van rollen aan een gebruiker.

 

Datumfilters beoordelaars- en assessorbeheer 

Om het zoeken in de schermen van het beoordelaars- en assessorbeheer te vereenvoudigen hebben we de datumrange toegevoegd aan het zoekfilter. Eerst wordt het soort datum gekozen waarop gezocht moet worden en vervolgens kan de range worden ingegeven.

 

Status niet meer beoordelen 

In de schermen beoordelaars- en assessorbeheer staat de status ‘Niet meer beoordelen’ vaak bovenaan, terwijl deze status het minst gebruikt wordt. De status zal dus na de livegang verplaatst worden naar het einde van de rij met statussen. Mocht je de status wel willen inkijken, dan kun je via het filter kiezen voor de status ‘Niet meer beoordelen’.

 

Vooruitblik: Examens vaststellen

Op 20 mei wordt het proces rondom het vaststellen van examens beschikbaar gemaakt in TOA Toetsplatform. Hiermee verminderen we de administratieve last rondom het huidige proces en zorgen we ervoor dat de examencommissies in TOA zelf hun vaststelproces kunnen doen.

Op de pagina ‘Toetslijst’ voegen we de optie ‘Vaststellen’ toe. Zodra er op vaststellen geklikt is, wordt het proces van vaststellen gestart. In dit proces wordt de vaststellijst getoond, met daarbij alle noodzakelijke documenten om te kunnen vaststellen. Vervolgens geeft het systeem een advies en kan het examen worden vastgesteld. De komende tijd geven we meer informatie rondom deze nieuwe functionaliteit, waaronder in de vorm van een webinar. Ben je geïnteresseerd of ken je een collega die dit graag zou willen meekrijgen? Meld je dan aan via onderstaande knop

Verbeter het TOA Toetsplatform samen met ons

We hebben veel plannen en ideeën voor het TOA Toetsplatform, denk aan verbeterde dashboards, beoordelaarsrapportages, het eventueel mogelijk maken van twee beoordelaars, en meer. Voor een aantal van deze onderwerpen hebben we input van jou als gebruiker hard nodig. Denk je graag mee en wil je jouw visie met ons te delen? We stellen per onderwerp een gebruikerspanel samen. Meld je aan via het formulier om panellid te worden.

TOA Logo