Menu

Verbeteringen – 16 juni 2022

Op donderdag 16 juni 2022, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Aanpassingen

Van Dale woordenlijsten geüpdatet

Een volledig nieuwe woordenlijst van Van Dale, met de woordenschat van het Groot Woordenboek voor School, is toegevoegd aan de TOA spellingcontrole. Daarnaast is een aanvullende woordenlijst, gebaseerd op alle teksten uit de examens voor Nederlands Schrijven 1F, 2F en 3F, gekoppeld aan de TOA spellingcontrole. 

 E-mailadres TOA klantenservice 

In de TOA Hulp is het actuele e-mailadres van de TOA klantenservice opgenomen. 

 

TOA klaarzetter per examen 

Toelichting voor TOA-koppelpartners: Aan de webservice-functie ‘prepare_exam_for_user’ is de parameter ‘prepared_by’ toegevoegd. Als voor deze parameter de gebruikersnaam wordt ingevuld van de TOA-gebruiker die het examen klaar heeft gezet, wordt deze gebruiker in TOA aan de afname gekoppeld. Gaat het om een papieren afname, dan wordt de gebruiker in TOA herkend en kunnen de bijbehorende examenboekjes in TOA worden gedownload. Het binnenhalen van pdf-bestanden via de webservice is niet toegestaan. 

 

TOA-examen kan met startcode worden afgenomen in Schoolyear 

Bij het klaarzetten van een TOA-examen kan worden ingesteld dat voor het examen een startcode moet worden ingevoerd en dat de afname in Schoolyear plaatsvindt. Uit een klantmelding bleek dat het invoeren van de startcode niet mogelijk was in Schoolyear. Dit is hersteld: de student ziet tijdens de afname van het examen in Schoolyear de student-overzichtspagina en kan voor het te maken examen een startcode invoeren. 

 

Toetsblok-opties Verklanking en Voorleessnelheid in ‘bewerk’-modus 

Uit een klantmelding bleek dat de opties voor Verklanking en Voorleessnelheid alleen zichtbaar waren in de bewerk-modus van de toetsblokinstellingen. Dit is hersteld: deze opties zijn nu ook zichtbaar in de lees-modus van de toetsblokinstellingen. 

TOA Logo