Menu

Verbeteringen – 19 mei 2022

Op donderdag 19 mei 2022, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Aanpassingen

Toetsresultaat van heel getal naar kommagetal 

Voor scholen die gebruik maken van de TOA webservice voor het uitwisselen van toetsresultaten wordt de toetsscore voorzien van een kommagetal in plaats van een heel getal. 

Informatie voor de TOA-instellingsbeheerders: In een nieuwe versie van de webservice export_results gaan de velden numeric score en numeric max score van integer (heel getal) naar float (kommagetal). 

 

Archiveren in TOA 

Voor het archiveren van gebruikers en afdelingen in TOA is het volgende aangepast:  

  1. Bij het archiveren van een afdeling worden de TOA-gebruikers in deze afdeling voorzien van de status ‘gearchiveerd’.  
  1. Een gearchiveerde afdeling met gearchiveerde gebruikers komt niet meer voor in een export van TOA-gebruikers. 

 

Logging van webservices uitgebreid 

Startcodes komen soms wel en soms niet terug bij het klaarzetten via de webservices. Om een melding over niet-uitgewisselde startcodes via de TOA webservice te kunnen reproduceren, is de logging van de webservice voor het klaarzetten van examens (prepare.exam) uitgebreid met alle beschikbare velden.   

 

Nieuw veld in export van TOA gebruikers 

Aan de export van TOA gebruikers is het nieuwe veld ‘laatste inlog’ toegevoegd, zodat de TOA instellingsbeheerder per gebruiker kan zien op welke datum en tijd een gebruiker voor het laatst is ingelogd. 

 

Nieuw veld in export van TOA resultaten 

Op verzoek van een TOA gebruikende instelling is het veld ‘crebonummer’ toegevoegd aan de TOA resultatenexport. Hiermee kan een TOA instellingsbeheerder per behaald toetsresultaat zien bij welk crebonummer dit hoort. 

TOA Logo