Menu

Verbeteringen – 27 januari 2022

Op donderdag 27 januari 2022, vanaf 22.00 uur, worden enkele belangrijke wijzigingen in het toetsplatform doorgevoerd. Wij raden je aan om op dat moment geen toetsen en examens te plannen en af te nemen. Lees hier meer over de update.

Integratie Schoolyear

Wat is Schoolyear?

Schoolyear is een safe exam browser die het mogelijk maakt om in een beveiligde omgeving digitaal toetsen en examens af te nemen, zowel op schoolcomputers als op eigen devices van studenten.  Schoolyear sluit alle andere programma’s af zodat alleen de toets of het examen gemaakt kan worden.

 

Integratie in TOA

TOA heeft een samenwerking met Schoolyear. Gebruikers die zowel een TOA als een Schoolyear licentie hebben, kunnen gebruik maken van deze integratie en zijn op die manier verzekerd van het naadloos functioneren van de beveiligde omgeving.

 

Voor TOA Instellingsbeheerders

Om gebruik te kunnen maken van de Schoolyear integratie, moet dit eerst worden ingeschakeld. Neem contact op met de TOA klantenservice, zij kunnen dit voor jouw instelling in orde maken. De klantenservice vraagt de benodigde gegevens bij Schoolyear op en brengt de integratie tot stand.

 

Voor andere TOA gebruikers

Wil je met jouw instelling gebruik maken van de samenwerking tussen Schoolyear en TOA? Neem dan contact op met de beheerder van TOA binnen jouw instelling.

 

Toetsen en examens afnemen

Bij het klaarzetten van een toets of examen in TOA kun je tijdens het vrijgeven ervan aangeven of deze toets in Schoolyear moet worden afgenomen. Schoolyear start dan automatisch zodra de student zijn of haar toets wil starten, en de toets begint pas zodra de omgeving veilig is.

Heeft de student Schoolyear nog niet geïnstalleerd? Dan krijgt hij of zij automatisch de mogelijkheid om Schoolyear te installeren. Daarna kan de toets in TOA worden gestart en pas dan begint de toetstijd te lopen.

 

Ondersteuning

Mochten er problemen zijn met het installeren van of de werking van Schoolyear, dan kun je direct bij de klantenservice van Schoolyear terecht. Ook voor de aanschaf van een Schoolyear licentie kun je hier terecht, via 085 001 4300 en e-mail: team@schoolyear.nl.

Voor alle vragen over TOA kun je gewoon bij TOA terecht, via 088 556 980 en toa@bureau-ice.nl.

TOA Logo