Menu

Verbeteringen in TOA Toetsplatform – maart 2019

Wat is er nieuw?

Op donderdag 14 maart 2019 is er weer een aantal verbeteringen doorgevoerd in TOA Toetsplatform. Hieronder hebben we de veranderingen op een rij gezet.

  1. Nieuwe toetsspeler voor studenten
  2. Steekproef voor Examencommissies en beleidsmedewerkers kwaliteitszorg
  3. Nieuwe functionaliteiten voor het Examenbureau
  4. Nieuwe functionaliteit voor surveillanten en mbo-instellingen met zittingen
  5. Algemene functionaliteiten

Nieuwe toetsspeler voor studenten

De toetsspeler voor studenten had tot nu toe nog de vertrouwde groene huisstijlkeur. De toetsspeler heeft ook de nieuwe paarse huisstijlkleur gekregen. Bereid studenten dus vooraf goed voor op deze verandering. De toetsspeler is ook beter geschikt gemaakt voor een breed beeldscherm. Studenten kunnen daardoor beter zien met welke vraag ze nu bezig zijn en hoeveel vragen ze in totaal moet beantwoorden.

Steekproef voor Examencommissies en beleidsmedewerkers kwaliteitszorg

Het is voortaan mogelijk om binnen TOA Toetsplatform een steekproef op de beoordelingen uit te voeren. Een dergelijke steekproef geeft meer inzicht in de beoordelaarsbetrouwbaarheid van de assessoren. Je bepaalt zelf hoe groot de steekproef is, bijv. 5%, 10% of 25% van het aantal beoordelingen. Het gewenste aantal laat je herbeoordelen door andere beoordelaars of assessoren. De herbeoordeling heeft geen invloed op de uitslag van de kandidaat, maar geeft wel inzicht in hoe de beoordelaars ten opzichte van elkaar hebben beoordeeld. Zijn daar veel afwijkingen in te zien? Zo ja, hoe komt dat dan? Op basis van de steekproef kun je de kwaliteit van het examenpersoneel verbeteren. Bijvoorbeeld door een intervisie, waarbij je met elkaar het gesprek voert over de wijze van beoordelen. Hoe doen wij het als assessoren en hoe kunnen we gezamenlijk het beoordelen verbeteren? Bekijk in TOA Toetsplatform ook de video die we over de steekproef hebben gemaakt.

Nieuwe functionaliteiten voor het Examenbureau

• Na het sluiten van de zitting is het voortaan mogelijk om de presentielijst te exporteren voor het examenarchief. • De resultatenexport bevat een nieuwe kolom: ‘Vastgesteld door’. Deze kolom is handig als je binnen TOA Toetsplatform gebruikmaakt van het vaststellen van examens. • Maak je gebruik van de examenfunctionaliteiten ‘zittingen’ en ‘vaststellen’, dan kun je op de resultatenpagina ook zoeken op ‘niet vastgesteld’ of ‘afwezig’.

Nieuwe functionaliteit voor surveillanten en mbo-instellingen met zittingen

In TOA Toetsplatform kun je voortaan heel eenvoudig zien welke student tijdens een zitting recht heeft op een hulpmiddel bij het maken van een examen. Bijvoorbeeld het recht op pauze.

Algemene functionaliteiten

  • Met één selectieknop is het mogelijk om ‘alles’ of ‘geen’ te selecteren. Dat is bijvoorbeeld handig als je een toets voor alle 30 studenten in je klas wilt klaarzetten.
  • Het wordt gemakkelijker om te zoeken in lange lijsten, bijvoorbeeld de lijst met namen van de verschillende afdelingen binnen een mbo-instelling. Voortaan kun je al beginnen met typen en vervolgens verschijnen de opties in beeld.
  • Tijdens het beoordelen schuift het beoordelingenveld mee als je door het scherm scrolt.

Vragen?

Heb je vragen over de aanpassingen in TOA Toetsplatform? Neem dan in eerste instantie contact op met de instellingsbeheerder van je school. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice via toa@bureau-ice.nl of bel 088 – 556 9800.