Menu
TOA-trainingen rekenen taal
TOA-trainingen rekenen taal

(Online) opfristraining taalassessoren met rubrics beoordelingsmodel

Fris je kennis en vaardigheden op

Doe ervaring op met het rubrics beoordelingsmodel én fris meteen je beoordelaarsvaardigheden op. Meld je aan voor de opfrissessie voor taalassessoren!

Tijdens deze training doe je ervaring op met het rubrics beoordelingsmodel. Op termijn vervangt dit beoordelingsmodel het globale beoordelingsmodel. Onze trainer neemt jullie mee in de visie en achtergrond van het rubrics beoordelingsmodel. Jullie leren over de verschillen ten opzichte van het globale beoordelingsmodel en jullie beoordelen meteen een aantal taalexamens met het rubrics beoordelingsmodel.

Fris je kennis en beoordelaarsvaardigheden op, krijg handvatten voor waar je tijdens het beoordelen op moet letten en leer hoe je dit objectief doet. Met deze training werk je aan een betrouwbare beoordeling en leer je jouw persoonlijke beoordelingsvalkuilen kennen. Zet de puntjes weer op de i, met deze opfrissessie voor taaldocenten.

Het rubrics beoordelingsmodel draagt bij aan een optimale weging van de prestatie.
Ruud Niemeijer ROC Horizon College,

Voor wie?

Deze opfristraining is geschikt voor taaldocenten die al ervaring hebben met het afnemen van taalexamens en beoordelen.

Maximale groepsgrootte: 5 tot 9 deelnemers.

NB: we kunnen de training ook op locatie aanbieden. Neem daarvoor contact op met jouw TOA-adviseur.

Inhoud en resultaat van de training

Onze trainer neemt jullie mee in de visie en achtergrond van het rubrics beoordelingsmodel. Je leert over de verschillen ten opzichte van het globale beoordelingsmodel en jullie beoordelen meteen een aantal taalexamens met het rubrics beoordelingsmodel.

Aan de hand van een normbeoordeling bespreken jullie de overeenkomsten en verschillen in de beoordeling. Er is ruimte voor een inhoudelijke discussie aan de hand van deze verschillen. Ook is er ruimte voor het bespreken van specifieke beoordelingsdilemma’s. Het niveau en de vaardigheid van het taalexamen spreken we vooraf samen af.

Na afloop van de training ben je helemaal up to date op gebied van TOA, het rubrics beoordelingsmodel en als team heb je het beoordelen weer met elkaar afgestemd. Tot slot ontvangen alle deelnemers een bewijs van deelname Taalassessoren Opfris.

Meer inzicht in de beoordelingscriteria, met het rubrics beoordelingsmodel.
Ruud Niemeijer ROC Horizon College,

Inschrijven