5 tips voor de eerste toetsafname

Tips eerste toetsafname
Tips eerste toetsafname

De komende periode ga je mogelijk IEP-toetsen afnemen. Het afgelopen jaar hebben wij veel nieuwe scholen mogen ontvangen. Ruim 1800 scholen werken inmiddels nu het IEP LVS. Voor een deel van de scholen is het de eerste keer dat zij de toetsen afnemen. Daarom geven we jullie graag 5 tips mee om te starten met toetsen.

Voor een deel van de scholen is het de eerste keer dat zij de toetsen afnemen. Daarom geven we jullie graag 5 tips mee om te starten met toetsen:

  • Kijk voor het klaarzetten van de toetsen goed naar het niveau waarop de leerling aanbod heeft gehad. Zet de toets klaar die bij het aanbod past. Onze video over leerlijnen kan je hierbij helpen. Bekijk hier de video over leerlijnen.
  • Zet de toetsen vlak voordat je gaat toetsen klaar, maximaal een paar dagen van tevoren. Zodra je een toets klaarzet voor een leerling, kunnen ze er meteen mee aan de slag, ook bijvoorbeeld tijdens het zelfstandig werken. Gelukkig is het klaarzetten van toetsen niet veel werk.
  • Wanneer de leerlingen een papieren referentietoets gaan maken, zet dan eerst de toetsen klaar. Je ziet dan welke leerlingen welke versie maken. Print vervolgens de juiste hoeveelheid toetsen per versie uit.
  • Passend toetsen doe je binnen een toetsafname. Zie je dat een toets niet passend is geweest voor de leerling, neem dan in de dagen erna een passende toets af. Wil je meer weten over hoe je een passende toets klaarzet voor jouw leerlingen? Bekijk ons volledige stappenplan of het webinar passend toetsen.
  • En tot slot, een nieuwe manier van toetsen is misschien even wennen. Dit geldt voor de leerlingen, maar ook voor jou en de andere leerkrachten. Gun jezelf de tijd!

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice via 088-556 98 00 of iep@bureau-ice.nl. Wij helpen je graag.

 

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *