Expertgroep PO keurt IEP Eindtoets weer goed tijdens jaarlijkse controle

Expertgroep PO

Wij willen de beste kwaliteit leveren met onze IEP Eindtoets. Dat betekent dat we grote zorg besteden aan het maken van betekenisvolle taal- en rekenopgaven die er toe doen voor 11/12-jarige leerlingen. Daarnaast gaan we zeer zorgvuldig te werk als het gaat om het vaststellen van de uitspraak die we doen op basis van de gemaakte toets: het geven van een advies voor een schooltype in het vervolgonderwijs. Zowel de inhoud van de toets als de uiteindelijke uitspraak (normering) bepalen de kwaliteit die we leveren.

Jaarlijks vindt er een onafhankelijke controle plaats of we ons werk goed doen, dat doet de Expertgroep Toetsen PO. Ook dit jaar is de IEP Eindtoets door de Expertgroep PO weer goedgekeurd als eindtoets voor groep 8. Dat betekent dat alle leerlingen en scholen ook dit schooljaar weer kunnen rekenen op de vertrouwde kwaliteit van de IEP Eindtoets.

Benieuwd naar de IEP Eindtoets?
Op 15 en 16 april 2020 is de afname van de IEP Eindtoets. Afgelopen jaar koos ruim één op de drie basisscholen voor de papieren IEP. Ook benieuwd naar de IEP Eindtoets? Blader dan gerust eens door het voorbeeldboekje.

Benieuwd naar het complete rapport van de Expertgroep Toetsen PO?
Op de site van de Expertgroep Toetsen PO kun je de beoordeling van de IEP en ook van de andere eindtoetsaanbieders bekijken. Klik hier.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *