Vaststelbijeenkomst 1F-examens: “Een waardevolle dag waarop we veel kennis delen”

Onder het genot van een drankje en een gebakje kwamen deelnemers een voor een de ruimte binnen. Er werd onderling al even kort kennisgemaakt en verhalen uitgewisseld. Toen alle deelnemers aanwezig waren opende TOA productmanager Marlous Hodes de dag. Een korte voorstelronde en wat achtergrondinformatie over het ontstaan van de bijeenkomst volgde.

De aanleiding voor deze bijeenkomst was de feedback die naar voren kwam tijdens het gebruikersonderzoek in 2023 onder taaldocenten. Er werd toen duidelijk dat er een wens is voor uitbreiding van het aanbod op 1F-niveau. En zo geschiedde.

TOA ging aan de slag met het ontwikkelen van negen nieuwe examens; drie voor Nederlands Schrijven, drie voor Nederlands Spreken en drie voor Nederlands Gesprekken Voeren. Die examens werden tijdens deze vaststelbijeenkomst door de deelnemers bekeken en beoordeeld.

 

“Ik haal veel uit deze bijeenkomst en neem de informatie mee voor mijn collega’s. Door zo’n bijeenkomst kan ik het op school ook goed uitleggen.”

Linda Broekmans, Noorderpoort

 

In kleine groepjes gingen de deelnemers aan de slag met het kritisch kijken naar de voorgelegde examens. Door elke groep werd feedback verzameld die vervolgens centraal werd besproken. Er ontstonden mooie gesprekken over de meest opvallende punten. Er kwamen nieuwe suggesties naar boven, waar de collega’s van Bureau ICE weer verder op doorvroegen.

TOA | Vaststelbijeenkomst 22-03-2024  TOA | Vaststelbijeenkomst 22-03-2024  TOA | Vaststelbijeenkomst 22-03-2024

Ook na de lunchpauze gingen deelnemers ijverig aan de slag met het bekijken en bediscussiëren van de examens en kwamen er wederom veel goede suggesties naar boven.

Al met al hebben deelnemers de dag ervaren als heel nuttig en hebben ze ook weer nieuwe dingen geleerd die ze meenemen naar hun eigen scholen en collega’s.

Ook collega’s van Bureau ICE ervaarden de dag als zeer nuttig. Niet alleen vanwege het contact met de doelgroep maar ook zeker vanwege de vele suggesties die er genoemd werden.

Productmanager Marlous Hodes: “Na een tijd geen vaststelbijeenkomsten gehad te hebben is het fijn dat deze terug is. Het blijkt dan direct weer hoe waardevol zo’n bijeenkomst is voor beide kanten. We brengen verschillende expertises bij elkaar en kunnen zo een extra kwaliteitsslag maken over onze examens. We versterken elkaar. Ik heb het ervaren als een leuke en onwijs waardevolle dag.”

TOA | Vaststelbijeenkomst 22-03-2024  TOA | Vaststelbijeenkomst 22-03-2024

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *