Menu
NT2
NT2

Informatie Toetsplatform Taal en het coronavirus

Toetsplatform Taal en het coronavirus

Het coronavirus heeft ook het NT2-onderwijs diep geraakt. NT2-leerlingen,-studenten en inburgeraars krijgen zoveel mogelijk afstandsonderwijs. We willen jullie graag ondersteunen bij vragen over toetsing en de mogelijkheden van ons Toetsplatform.

Toetsen thuis? Neem eerst contact op

Het is mogelijk om cursisten thuis gebruik te laten maken van de toetsen in het Toetsplatform Taal. Niet alle toetsen zijn hiervoor beschikbaar. Neem daarom eerst contact op met onze adviseur Frieda van den Hout, tel: 06-83133092

Vernieuwde voorschatter in Toetsplatform Taal

Vanaf 1 mei zal er een nieuwe voorschatter in Toetsplatform Taal staan. Deze vervangt de oude voorschatter. Deze taalvaardigheidsschatter bepaalt een globaal niveau van de lees- en schrijfvaardigheid. Daarna kun je verder toetsen met de toetsen Lezen en Schrijven op een passend niveau. De voorschatter is zeer bruikbaar tijdens een intake.

Erratum antwoordmodel VNT2

Bij de toets Kijken Luisteren A1 Toets 2 van de VNT2 is een fout in het antwoordmodel hersteld. Je kunt het Erratum aanvragen door een e-mail te sturen.

Tweede versie leerbaarheidstoets NT2

We werken er hard aan om begin mei een tweede versie van de leerbaarheidstoets NT2 uit te brengen, zowel op papier als in het Toetsplatform Taal. Daarbij zal ook een aanvullend beoordelingsmodel uitgebracht worden. Zodra de toets gereed is voor gebruik, melden wij dit in een volgende nieuwsbrief.

Aanpassingen schrijftoetsen A1 en A2 in de VNT2

De schrijftoetsen A1 en A2 uit de VNT2 zullen naar verwachting begin mei zijn aangepast. De vraagstelling van deze toetsen Schrijven sluit nu beter aan op het onderdeel Schrijven van het inburgeringsexamen. Zodra de nieuwe toetsen te bestellen zijn, melden wij dit in een volgende nieuwsbrief.

Uitstel ingangsdatum nieuwe inburgeringswet

Je hebt het wellicht al meegekregen: de nieuwe inburgeringswet wordt niet per 1 januari 2021 maar per 1 juli 2021 van kracht. De voorbereidingen op de nieuwe inburgeringswet gaan echter gewoon door. Heb je daar vragen over? We gaan graag met je in gesprek voor informatie-uitwisseling of advies.

Blijf op de hoogte!

We houden je met serviceberichten, de NT2-nieuwsbrief en in Toetsplatform Taal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nog geen abonnee van de NT2-nieuwsbrief? Meld je dan aan. Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@bureau-ice.nl of bel 088 – 556 98 00.