IEP LVS in een half uur | Daphne van Heusden

Daphne Van Heusden - Focus Op GroeiHet kan ook anders! Tijdens de presentatie laat Daphne je zien wat het IEP LVS is en hoe er gekeken wordt naar het volgen van leerlingen. Daarnaast laat Daphne je zien hoe je met het IEP LVS de ontwikkeling van de leerlingen kunt volgen met behulp van referentieniveaus en door te kijken naar groei. 

Wat leer je?

  • De visie en opbouw van IEP
  • De inhoud van het IEP LVS 
  • De resultaten vanuit het IEP LVS 

Voor wie?

Een workshop voor iedereen die geïnformeerd wil worden over het IEP LVS: Schoolbestuurder, Schooldirectie, IB-er en Leerkracht. 

Programma

Met behulp van de digitale toetsen in het IEP LVS brengen we in kaart waar de leerling staat. We rekenen niet af (bijv. met cijfers of met A t/m E of I t/m V) maar brengen de ontwikkeling in kaart op leerling- groeps- en schoolniveau. Met het IEP LVS wordt zichtbaar welke doelen de leerling al heeft behaald en waar nog groeimogelijkheden zitten doormiddel van een automatische domein- en foutenanalyse. Daarnaast laat het IEP LVS zien of de leerling groei doormaakt. Zo kun je iedere leerling op zijn eigen niveau volgen in zijn ontwikkeling. Maar; een kind is meer dan taal en rekenen. Daarom meten wij naast taal en rekenen ook sociaal-emotionele ontwikkeling, creatief vermogen en leeraanpak. Zo heb je met het IEP LVS het hele kind in beeld. 

Over Daphne

Daphne van Heusden (1996) studeerde juni 2018 af aan de ALPO in Utrecht. Zij heeft tijdens haar studie voor de klas gestaan op verschillende basisscholen. Na haar studie is zij direct aan het werk gegaan bij IEP en combineerde dit toen nog met één dag in de week voor de klas. Deze combinatie was voor nu niet handig omdat IEP zo ontzettend groeit, dus op dit moment werkt Daphne alleen nog met veel plezier voor IEP. Zij is hier een van de IEP Adviseurs en daarmee aanspreekpunt voor alle IEP scholen. Ze reist door heel het land naar scholen om te vertellen over de IEP Eindtoets en het IEP LVS, om scholen net zo enthousiast te maken over IEP als zijzelf is.