JIJ! Toetsen om van te leren
JIJ! Toetsen om van te leren

Webinars en video's JIJ!

JIJ! in beeld

Het team van JIJ! organiseert regelmatig webinars of videopresentaties over toetsing in de breedste zin van het woord. Deze onderwerpen kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het voorbereiden op de evaluatieroutes van JIJ!. Hieronder vind je een aantal terugkijklinks en de onderwerpen die de komende periode op het programma staan.

Webinar Kennismaking JIJ! Leerlingvolgsysteem

Terugkijken | 25 minuten

Wil je weten waar je leerlingen staan en ze gericht verder helpen bij hun ontwikkeling? Het JIJ! Leerlingvolgsysteem (LVS) kan hierbij ondersteunen. In dit webinar vertellen we je graag hoe je door een combinatie van toetsen en zelfevaluaties een goed beeld kunt krijgen van je leerlingen op het gebied van het hoofd (cognitieve vaardigheden), maar ook op het gebied van hart en handen (zachte, 21e eeuwse en executieve vaardigheden). Met deze inzichten kun je leerlingen op maat volgen, evalueren en bijsturen in hun ontwikkeling.

Aan bod komen onder meer:

  • Waarom een leerlingvolgsysteem?
  • Compleet beeld van je leerling door combinatie hoofd, hart en handen
  • Volgen en evalueren op maat
  • Inzicht resultaten en rapportages
JIJ! Leerlingvolgsysteem - hoofd, hart en handen

Webinar determineren

Goed determineren: meer leren met goed toetsen

Om goed en eerlijk te determineren heb je relevante informatie nodig over wat leerlingen weten, kunnen en snappen. Dat kan met goede formele toetsen, maar ook met handige werkvormen in je les. In dit webinar vertellen trainers Sergej Visser en Jesús de la Torre y Rivas hier meer over. Na aanmelding kun je het webinar bekijken op het moment dat het jou uitkomt.

Terugkijken webinar Hoofd, hart en handen

De hart-handen zelfevaluaties zijn nieuwe meetinstrumenten in het JIJ! Leerlingvolgsysteem. Deze vragenlijsten hebben een ander karakter dan de andere toetsen die in het JIJ! LVS staan. Er zijn bij de hart-handen instrumenten geen foute antwoorden en de resultaten zeggen iets over hoe de leerling over zichzelf denkt. Dit vergt dus ook een andere manier van kijken naar de resultaten. In een Back to School webinar van Malmberg hebben we kort uitgelegd wat de functie is van deze instrumenten. Klik op de video om het webinar te bekijken. Wil je de bijbehorende presentatie bekijken, klik dan op onderstaande button.