JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen en ontwikkelingen JIJ! LVS juni 2024

JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met JIJ!? Meld je aan voor een online opstartsessie en start het nieuwe schooljaar soepel!

Compact leerlingrapport

Vanaf nu exporteer je ook gemakkelijk een compact leerlingrapport. Hierin vind je voortgangsgrafieken voor de vakken Nederlands, Rekenen, Engels, moderne vreemde talen en de zelfevaluaties voor hart en handen. Zo krijgen leerlingen en ouders in één oogopslag inzicht in de voortgang van de leerling. Het exporteren werkt als volgt:

 1. Ga naar de resultaten van een leerling. Dit kan op twee manieren:
  – Via ‘zoek leerling’ rechtsboven in het scherm.
  – Via ‘Resultaten’. Selecteer een groep en klik erboven op ‘Bekijk resultaten’. Ga naar het tabblad ‘Leerlingresultaten’, klik op de actie-knop (drie puntjes) achter een leerlingresultaat en vervolgens op ‘Bekijk profiel’.
 1. Klik vervolgens rechtsboven op de knop ‘Exporteren’ en kies voor ‘Exporteer compact leerlingrapport naar PDF’.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Nieuw: koppeling met Presentis

Door de nieuwe koppeling tussen het JIJ! Leerlingvolgsysteem en Presentis hoef je vanaf het nieuwe schooljaar 2024-2025 niet meer handmatig medewerkers, leerlingen en groepen te importeren in het JIJ! LVS. Dit soort gegevens worden automatisch gesynchroniseerd. Om gebruik te maken van de koppeling heb je een JIJ! licentie inclusief koppeling nodig. Heb je deze nog niet? Neem dan alvast contact op met onze klantenservice via 088 556 9800 of jij@bureau-ice.nl om deze aan te vragen. Aan de start van het nieuwe schooljaar informeren we je hoe je de koppeling kunt instellen.

Nieuw: koppeling met Numo

Vanaf het nieuwe schooljaar 2024-2025 kun je gebruikmaken van een koppeling tussen het JIJ! LVS en  het online leermiddel Numo. Met de koppeling kunnen leerlingen na het maken van JIJ!-toetsen in Numo op maat verder oefenen en groeien in diverse vaardigheden. Aan de hand van de resultaten uit het JIJ! LVS genereert Numo een persoonlijk leerplan met oefenstof op het gebied van:

 • Nederlands (leesvaardigheid en woordenschat)
 • Engels (leesvaardigheid en woordenschat)
 • Rekenen en wiskunde

Gebruikmaken van de koppeling is kosteloos. Wel heb je een Numo-licentie nodig. Aan de start van het nieuwe schooljaar informeren we je hoe je de koppeling kunt instellen.

Resultaten zonder ontwikkelscore zichtbaar in grafieken

Vanaf nu zijn ook de afnames zonder toegekende ontwikkelscore zichtbaar in de spreidings- en voortgangsgrafiek. Wanneer een leerling maar heel weinig (goede) antwoorden heeft gegeven, kunnen we het niveau niet goed in kaart brengen en wordt er geen ontwikkelscore berekend. Voorheen zag je deze afnames niet terug in de grafieken. Om de rapportage compleet en consistent te maken, hebben we deze nu op de volgende plekken toegevoegd:

 • Bij de spreidingsgrafiek links in de grijze verticale balk.
 • Bij de voortgangsgrafiek onderaan in de grijze horizontale balk.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Vanaf volgend schooljaar beschikbaar: vernieuwd toetspakket Nederlands Lezen

Goed nieuws: er komen nieuwe toetsen Nederlands Lezen aan! Op verzoek van scholen breiden we het toetspakket uit met twee versies van de nieuwe 0F-toets (inclusief ontwikkelscore als resultaat). Daarnaast vervangen we in de zomer de huidige toetsen Nederlands Lezen 1F t/m 3F door herziene varianten. We hebben de toetsen zo samengesteld, dat ze binnen een lesuur afgenomen kunnen worden. De nieuwe en herziene toetsen zijn vanaf 12 augustus beschikbaar. Bekijk het complete toetspakket Nederlands Lezen voor het nieuwe schooljaar via onderstaande knop. 

Let op: de huidige toetsen Nederlands Lezen 1F t/m 3F kun je afnemen t/m 19 juli 2024. Hierna wordt het toetspakket vervangen. 

In het nieuwe schooljaar bestaat het toetspakket Nederlands Lezen uit de toetsen hiernaast:

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Vanaf volgend schooljaar beschikbaar: vernieuwd toetspakket Nederlands (NT2) Lezen

Goed nieuws: er komen nieuwe toetsen Nederlands (NT2) Lezen aan! We breiden het toetspakket uit met de nieuwe toets pre-A1 en pre-A1-A1 (inclusief ontwikkelscore als resultaat). Hiermee sluiten we aan op de nieuwe inhouden van het ERK. Daarnaast vervangen we in de zomer de huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen door herziene varianten. De nieuwe en herziene toetsen pre-A1 t/m A2 zijn vanaf 12 augustus beschikbaar. De herziening van de toetsen A2-B1 t/m C1 volgt na de kerstvakantie. 

Let op: de huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen A1 en A2 kun je afnemen t/m 19 juli 2024. Hierna wordt het toetspakket vervangen. De huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen B1, B2 en C1 kun je afnemen t/m 19 december 2024. 

In het nieuwe schooljaar bestaat het toetspakket Nederlands (NT2) Lezen uit de toetsen hiernaast:

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)