Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen en ontwikkelingen JIJ! LVS mei 2024

JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie.

Direct inzicht in niet-afgenomen toetsen

Voortaan kun je zowel in de afnamedetails van een specifieke toets als in het complete afnameoverzicht filteren op niet-afgenomen toetsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt weten welke leerlingen een toets gemist hebben en hen deze wilt laten inhalen. Aan de niet-afgenomen toetsen wijs je dan eenvoudig een nieuwe afnameperiode toe.

Filter je in het afnameoverzicht op ‘Toon klaarzetacties met niet afgenomen toetsen’ via de slider rechtsboven, dan tonen enkel nog klaarzetacties waarin minstens één afname zit die niet is afgenomen. Wanneer je op het oogje erachter klikt, zie je in de afnamedetails om welke niet-afgenomen toetsen het precies gaat. Voor deze leerlingen hoef je geen nieuwe toets in te plannen, maar plan je met één selectie nieuwe afnameperiodes in. Dit doe je zo:

  1. Ga boven in het JIJ! LVS naar ‘Toetsen|Afnames’.
  2. Filter op ‘Toon klaarzetacties met niet afgenomen toetsen’.
  3. Klik op het oogje achter de betreffende toets om de afnamedetails te bekijken.
  4. Wanneer je het filter op de vorige pagina hebt aangezet, worden nu in de afnamedetails automatisch de niet-afgenomen toetsen getoond. Anders kun je ook op deze pagina het filter aanzetten.
  5. Selecteer alle leerlingen met het bovenste vinkje.
  6. Klik op ‘Afnameperiodes aanpassen’.
  7. Voer in het datumfilter een nieuwe afnameperiode in en bevestig deze.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Instructievideo's - aan de slag met de voortgangsmeting

Ga je aan de slag met de voortgangsmeting in het JIJ! Leerlingvolgysteem? In een reeks instructievideo’s nemen we je mee in de belangrijkste stappen. Van het inplannen van toetsen tot exporteren van resultaten.

Vanaf volgend schooljaar beschikbaar: vernieuwd toetspakket Nederlands Lezen

Goed nieuws: er komen nieuwe toetsen Nederlands Lezen aan! Op verzoek van scholen breiden we het toetspakket uit met twee versies van de nieuwe 0F-toets (inclusief ontwikkelscore als resultaat). Daarnaast vervangen we in de zomer de huidige toetsen Nederlands Lezen 1F t/m 3F door herziene varianten. We hebben de toetsen zo samengesteld, dat ze binnen een lesuur afgenomen kunnen worden. De nieuwe en herziene toetsen zijn vanaf 12 augustus beschikbaar. Bekijk het complete toetspakket Nederlands Lezen voor het nieuwe schooljaar via onderstaande knop. 

Let op: de huidige toetsen Nederlands Lezen 1F t/m 3F kun je afnemen t/m 19 juli 2024. Hierna wordt het toetspakket vervangen. 

In het nieuwe schooljaar bestaat het toetspakket Nederlands Lezen uit de toetsen hiernaast:

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Vanaf volgend schooljaar beschikbaar: vernieuwd toetspakket Nederlands (NT2) Lezen

Goed nieuws: er komen nieuwe toetsen Nederlands (NT2) Lezen aan! We breiden het toetspakket uit met de nieuwe toets pre-A1 en pre-A1-A1 (inclusief ontwikkelscore als resultaat). Hiermee sluiten we aan op de nieuwe inhouden van het ERK. Daarnaast vervangen we in de zomer de huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen door herziene varianten. De nieuwe en herziene toetsen pre-A1 t/m A2 zijn vanaf 12 augustus beschikbaar. De herziening van de toetsen A2-B1 t/m C1 volgt na de kerstvakantie. 

Let op: de huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen A1 en A2 kun je afnemen t/m 19 juli 2024. Hierna wordt het toetspakket vervangen. De huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen B1, B2 en C1 kun je afnemen t/m 19 december 2024. 

In het nieuwe schooljaar bestaat het toetspakket Nederlands (NT2) Lezen uit de toetsen hiernaast:

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)