Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS augustus 2022

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

De afgelopen maanden hebben we een nieuw fundament ontwikkeld voor JIJ! zodat we hierop beter verder kunnen bouwen aan jullie wensen. Een aantal wensen hebben we al mee kunnen nemen. Op deze pagina vind je een aantal nieuwe functionaliteiten. Wil je een rondleiding door het vernieuwde JIJ! LVS? Meld je aan voor de online opstartsessies.

Nieuw dashboard

Als je in jij inlogt, zie je als docent, beheerder en leerling een nieuw dashboard. Bovenaan zie je onder meer de links om toetsen in te plannen en af te nemen en om de resultaten te bekijken. Op je dashboard zie je als docent en beheerder ook nieuws over ontwikkelingen en updates. Zie hiernaast het voorbeeld voor beheerders. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Pauzeknop in toets

Op veler verzoek: vanaf nu hebben leerlingen de mogelijkheid om met de pauzeknop een toets te pauzeren en deze later verder af te maken. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Beheerders: Importfunctie leerlinggegevens

Met de nieuwe importfunctie kunnen JIJ! school- of vestigingsbeheerders bestaande en nieuwe leerlinggegevens (zoals stamgroep, lesgroep, leerjaar, leerweg en hulpmiddelen) inlezen met een CSV-bestand. Meer informatie over de importfunctie voor de leerlinggegevens staat beschreven in de Snel op weg-handleiding voor beheerders.

Direct zoeken op één leerling

Je kunt via het zoekveld bovenaan nu ook direct zoeken op één leerling. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Werken met startcodes

Door met startcodes te werken, kunnen leerlingen de toets niet maken vóórdat ze de startcode hebben ontvangen. Zo kun je toetsen wel voor meerdere klassen klaarzetten, maar kunnen leerlingen deze pas maken als ze de startcode voor hun klas hebben ontvangen en ingevoerd bij de specifieke toets. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Goed om te weten: in ontwikkeling

Ook na het lanceren van het vernieuwde JIJ! LVS bouwen we verder. Je kunt vanaf nu weer inloggen, toetsen inplannen en afnemen. Het is wel goed om te weten dat we nog werken aan de volgende punten, die we zo snel mogelijk beschikbaar maken:

  • De spindiagrammen bij de zelfevaluaties Leeraanpak en Creatief vermogen. Je kunt de zelfevaluaties wel direct afnemen. De spindiagrammen zijn binnenkort beschikbaar bij de resultaten.
  • Het inzien van de resultaten door leerlingen in het leerlingdashboard. Als docent kun je wel alle resultaten inzien. Zodra het inzien voor leerlingen ook beschikbaar is, informeren we jullie hierover.
  • De spreidingstabel. Hiermee krijg je inzicht in de spreiding van de resultaten van bijvoorbeeld alle eerstejaars leerlingen voor een toets Rekenen 1F. De weergave van deze tabel is nog in ontwikkeling en dit inzicht volgt binnenkort bij de resultaten.
  • Inzicht in de normscores en landelijke ontwikkelscores (benchmarklijn). Deze gegevens vullen we zo snel mogelijk aan. Wil je nu handmatig een check doen? Gebruik dan deze PDF met de meest recente benchmark en de normscores.
  • Resultaten exporteren. Binnenkort is de exportfunctie weer beschikbaar.
  • Het toetsaanbod is onveranderd. Alleen de kerndoeltoetsen/leerlijntoetsen biologie, economie en natuurkunde zijn niet meer beschikbaar. Let op: De toetsen Nederlands (NT2) Schrijven A1-A2 (versie 1 en 2, papier en digitaal) en Nederlands (NT2) Schrijven A2-B1 (versie 1 en 2 papier) vind je nog niet terug in de toetslijst. Deze volgen binnenkort.

Snel op weg-handleidingen

Er zijn nieuwe Snel op weg-handleidingen voor beheerders, docenten en leerlingen. Klik op de knop om naar het overzicht te gaan.