Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS november 2022

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het vernieuwde JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met het vernieuwde JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie. We laten je onder meer zien hoe je toetsen kunt inplannen, resultaten kunt inzien en exporteren en deze kunt delen met leerlingen.

Knop 'Nieuwe toets inplannen'

Bij het inplannen van toetsen kun je meteen daarna voor één of meerdere leerlingen een volgende toets inplannen. Je komt dan direct in stap 3 van het inplannen.

  1. Na het inplannen van een toets, selecteer je in de klaarzetactie de leerling(en) voor wie je nog een toets in wil plannen.
  2. Klik op de knop ‘Nieuwe toets inplannen’.
  3. Ga verder met stap 3 van het inplanproces.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Resultaten (de)archiveren, vrijgeven of intrekken

Je kunt nu als je het resultaat van een individuele leerling bekijkt ook resultaten (de)archiveren en vrijgeven aan je leerling of intrekken.

Klik hiervoor op een van de knoppen naast het kopje ‘Afnamegegevens’

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

 

Toetsroute Nederlands of Rekenen

Je kunt vanaf nu voor Nederlands Lezen en Rekenen ook weer toetsen inplannen via de Toetsroute, waarbij rekening wordt gehouden met de leerweg van de individuele leerling.

Als je toetsen inplant volgens de Toetsroute worden automatisch toetsen klaargezet op basis van eerder behaalde resultaten en voorgedefineerde toetsroutes. Je kiest voor de Toetsroute in stap 3 bij het inplannen.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Licentiepagina beheerder

Als beheerder heb je nu toegang tot het scherm ‘Licentie bekijken’ met informatie over je licentie en het overzicht met facturen. Klik in het menu onder ‘Schoolbeheer’ op ‘Licenties’ om de pagina te bekijken.

Ter info: er zijn vanaf het nieuwe schooljaar nog geen facturen gestuurd. De eerste verzamelfactuur ontvang je in december. Daarna ontvangen jullie weer facturen op maandelijkse basis.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)