Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS oktober

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Ga je (weer) aan de slag met JIJ!? Meld je aan voor een online informatiesessie. We laten je onder meer zien hoe je toetsen kunt inplannen, resultaten kunt inzien en exporteren en deze kunt delen met leerlingen.

Toetsroutes voor nieuwe vakken

We hebben de toetsroutes uitgebreid! Voortaan kun je ook voor deze vaardigheden toetsen inplannen volgens de toetsroute: Engels Luisteren, Duits Luisteren, Duits Lezen, Nederlands Kijken en Luisteren, Spaans Luisteren, Spaans Lezen, Nederlands NT2 Lezen en Nederlands NT2 Luisteren. Zo kun je leerlingen op een gemakkelijke manier groeigericht volgen.

Belangrijk voor ISK: de toetsroute stelt een toets voor op basis van de laatst behaalde ontwikkelscore. Bij het inplannen van een nulmetig ontbreekt deze uiteraard, waardoor de toetsroute hiervoor een voorstel doet op basis van leerjaar en leerweg. Omdat nieuwe ISK-leerlingen nog geen leerweg hebben, zul je voor de nulmeting zelf nog een toets uit de toetslijst moeten kiezen. Hiervoor kun je de toetsplannen onderaan deze pagina gebruiken. Na de nulmeting, als er een ontwikkelscore bekend is, kun je een vervolgoets inplannen volgens de toetsroute. Je krijgt dan een advies op maat per leerling.

Precies weten hoe de toetsroutes werken? Klik dan op onderstaande knop.

Vernieuwde weergave landelijke ontwikkelscores in voortgangsgrafiek

In de zomer hebben we de landelijke ontwikkelscores (benchmarks) berekend voor Nederlands, rekenen en moderne vreemde talen. Deze zijn nu ook zichtbaar in de voortgangsgrafiek. Voortaan is een leerjaar opgedeeld in twee metingen (een nulmeting en eindmeting). Hierdoor kun je de ontwikkelscores van je leerlingen beter in een bredere context plaatsen.

Klik op onderstaande knop voor een volledig overzicht van de landelijke ontwikkelscores met toelichting.