Menu
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO
JIJ! Toetsing & Training - Toetsen om van te leren VO

Aanpassingen JIJ! LVS september 2022

Vernieuwd JIJ! Leerlingvolgsysteem

Hieronder vind je de laatste ontwikkelingen rond het vernieuwde JIJ! Leerlingvolgsysteem.

Koppelen met Magister of Somtoday

Werkt jouw school met Magister of Somtoday? Dan is het belangrijk dat je schoolbeheerder van JIJ! het LVS koppelt met Magister of Somtoday voordat je toetsen gaat afnemen. Zo zorg je ervoor dat de leerlingen gekoppeld zijn aan JIJ! en je toetsen voor hen kunt klaarzetten. Werk je niet met een koppeling, dan is het belangrijk dat je beheerder de leerlingen importeert voor je aan de slag gaat. Meer informatie over het koppelen of importeren staat in de Snel op weg-handleiding voor beheerders.

Er is een Snel op weg-handleidingen voor beheerders, een voor docenten en een voor leerlingen. Klik op de knop om naar het overzicht te gaan.

Spindiagram hart-handen instrumenten

Heb je bij je nulmeting een of meerdere hart-handen instrumenten afgenomen (Creatief vermogen, Leeraanpak en/of Sociale context)? Dan kun je nu (vanaf begin oktober) bij de resultaten de spindiagrammen bekijken.

Hoe werk je met deze instrumenten?

Wil je weten hoe deze zelfevaluaties ingezet worden en wat je kunt doen met de resultaten? Klik dan op onderstaande knop en bekijk de stappen bij deze instrumenten en de bijbehorende handleidingen.

Goed om te weten: in ontwikkeling

Ook na het lanceren van het vernieuwde JIJ! LVS bouwen we verder. Het is goed om te weten dat we nog werken aan de volgende punten, die we zo snel mogelijk beschikbaar maken:

  • Het exporteren van resultaten. Binnenkort is de exportfunctie weer beschikbaar.
  • Inzicht in de normscores en landelijke ontwikkelscores (benchmarklijn). Deze gegevens vullen we zo snel mogelijk aan. Wil je nu handmatig een check doen? Gebruik dan deze PDF met de meest recente benchmark en de normscores.
  • Het inzien van de resultaten door leerlingen in het leerlingdashboard. Als docent kun je wel alle resultaten inzien. Zodra het inzien voor leerlingen ook beschikbaar is, informeren we jullie hierover.
  • De spreidingstabel. Hiermee krijg je inzicht in de spreiding van de resultaten van bijvoorbeeld alle eerstejaars leerlingen voor een toets Rekenen 1F. De weergave van deze tabel is nog in ontwikkeling en dit inzicht volgt binnenkort bij de resultaten.
  • Het toetsaanbod is onveranderd. Alleen de kerndoeltoetsen/leerlijntoetsen biologie, economie en natuurkunde zijn niet meer beschikbaar. Let op: De toetsen Nederlands (NT2) Schrijven A1-A2 (versie 1 en 2, papier en digitaal) en Nederlands (NT2) Schrijven A2-B1 (versie 1 en 2 papier) vind je nog niet terug in de toetslijst. Deze volgen binnenkort.